Hoppa till sidans innehåll

Svenskt skidskytte flyttar fram positionerna!


I strålande solsken avslutades skidskyttesäsongen 2015/16 med SM-stafetter i skidskytte. Seniorklasserna vanns av två klubbar med mycket svensk skidskyttehistoria, Tullus SG vann herrstafetten och SK Bore vann damstafetten. Säsongen har visat att svenskt skidskytte är på frammarsch, framförallt på damsidan vilket även noteras internationellt. Svenska tjejerna har tagit klivet upp till en 9:e plats på världscuprankingen, vilket innebär ytterligare en startplats i nästa års världscup. Värt att nämna är också att vi har ett vallateam av världsklass! I IBU:s ranking till årets Rockie blev både Linn Persson och Torstein Stenersen tvåa! JVM var det bästa någonsin för Sverige med 4 medaljer och dubbla guld genom Hanna Öberg, som även blev utsedd till Årets skidskytt! Till Årets nykomling utsågs Jesper Nelin.

När det gäller föreningsutveckling går det starkt framåt och vi håller på att bygga en bredare bas i svenskt skidskytte. Imponerande är det engagemang som finns i region Syd, där också Jörgen Larsson blev utsedd till Årets ledare. Likaså måste framhållas det arbete som görs i Tullus SG genom Jan Forsgren inte minst inom integrationsområdet. Tullus SG blev också följdriktigt utnämnda till Årets förening.

När det gäller arrangemang får vi genomgående mycket beröm på det sätt vi genomför världscupen, men vi har en stor utmaning i att attrahera mer publik. VM-förberedelserna är i full gång och vi har stärkt upp styrelsen i VM-bolaget med flera externa ledamöter. Vi har dessutom bildat ett gemensamt bolag med alpina VM, ”Åre 2019”, som heter World Cup Region AB eller kort och gott WCR. Uppdraget för detta bolag är att jobba med regional sponsring. Ansvaret för nationell och internationell sponsring ligger i vårt eget VM-bolag, Biathlon Events AB (”BEAB”) som också har ansvaret för genomförande av VM, med Patrik Jemteborn som ”VM-general”.

I samband med SM var det såväl ett antal kommittémöten som styrelsemöte i Svenska Skidskytteförbundet, liksom ett möte med delar av den svenska skidskytterörelsen där idrottskommittén deltog. Vi kan konstatera att information och dialog är viktigt.

Vid styrelsemötet fick vi lägesrapporter från de olika kommittéerna och regionerna. Aktivitet och struktur har en stor spännvidd inom såväl kommittéer som regioner, men utvecklingen går framåt!  Sponsringsläget liksom landslagsorganisation var viktiga punkter på dagordningen. Vid styrelsemötet presenterades även en ekonomisk prognos för verksamhetsåret, där vi ligger i takt med budget. Även ett första budgetutkast för kommande säsong presenterades och diskuterades. GS fick uppdrag att ta fram en budget i balans.

Information från RF-SISU är att med nya regler för Idrottslyftet ges även Regioner möjlighet att ta del av medlen.

Det årliga strategimötet med anställda/kommittéordförande och styrelsen, där nästa säsongs verksamhetsplan tas fram kommer att hållas i mitten av maj. Ett styrelsemöte hålls även i anslutning till detta då bl a nästa års budget ska beslutas.

Internationellt är det nu ansökningsdags för internationella tävlingar, IBU Development projects och inte minst har aktiviteter fram mot nästa IBU-kongress i början av september påbörjats.

Tack till Er alla som på olika sätt varit en del av svenskt skidskytte under säsongen, nu börjar vi ladda för nästa verksamhetsår!

/Hälsningar Olle ordförande

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Marianne Tharaldsson

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info