Hoppa till sidans innehåll

Misstagsdoping i fokus på SSSF:s styrelsemöte


Lördag 4 februari hade Skidskytteförbundet styrelsemöte i Torsby. En fråga som fick stort utrymme var hur vi kan minska risken för misstagsdoping. Här finns en rad möjligheter som exempelvis ”vaccinera klubben mot doping” (info finns på www.skidskytte.se) där föreningarna i fyra steg kan öka kunskapen runt doping.

När jag kollade på hur många skidskytteföreningar som är vaccinerade är det endast en (1!), SK Bore. Förbundet kommer att se på hur informationen runt anti-doping kan bli än mer lättillgänglig på hemsidan.

I samband med VM i Hochfilzen kommer en extra IBU Congress den 8/2 att behandla en motion om strängare doping-regler/straff.

Intäkterna för förbundet har utvecklats positivt under säsongen då två nya huvudsponsoravtal tecknats, Fristad Kansas och Skånska Byggvaror. Detta gör att vi kan ha ett brett internationellt deltagande. I alla nationscuperna (Världs- och IBU-Cup för såväl damer som herrar) ligger vi bättre till än ifjol, dessutom har vi en rad framskjutna individuella placeringar. Stort grattis till alla dessa framgångar!

Förbundet har varit representerat vid en rad externa möten som exempelvis möten med Stockholms stad/SOK om eventuell ansökan OS 2026, dialogmöte med ministern angående vapendirektivet, möte med kommunstyrelsen i Östersund och möte med SVT.

Inför Riksidrottsmötet i Karlstad i maj har förbundet motionerat till RF om att distriktsförbunden bör samordna resurserna mot de mindre förbunden så att vi får några från RF:s distriktsförbund som kan ägna en stor del av sin tid för att stötta skidskytte-regionerna.

Under punkten lägesrapporter från Regionerna hade vi bjudit in ordförande i Region Väst, Jonas Olsson för en dialog. Jonas redogjorde för verksamheten i regionen och vi diskuterade hur förbundet kan hjälpa till med regionernas utveckling.

Som vanligt rapporterades det från de olika kommittéernas arbete, och vi fick också en rapport från  senaste världscupen i Östersund och arbetet med VM 2019.

Ser fram emot intressanta VM-tävlingar i Hochfilzen (9-19/2) och  JVM i Osrblie (22-28/2) och önskar våra landslag ett stort lycka till!

/Hälsningar Olle

Länkar till aktuella sidor:
Förbundets information
Om Vaccinera klubben
Riksidrottsförbundets information

Uppdaterad: 06 FEB 2017 11:21 Skribent: Marianne Tharaldsson
Epost: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

Fristads

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

stanley

idre

Samarbetspartners

 

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
ÖSK-vägen 7
831 43 Östersund

Besöksadress:
ÖSK-vägen 7, Skidstadion
831 43 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info