Hoppa till sidans innehåll

Olle Ordförande summerar


Säsongen 2017/18 är snart tillända och vi både summerar och blickar framåt mot nästa säsong.

När det gäller den gångna säsongen så är det OS som sticker ut. Detta fantastiska OS där det började med fina placeringar och fortsatte med medalj efter medalj av Sebastian, Hanna, damstafettlaget och herrstafettlaget. Vilken fantastisk utveckling av landslaget och vilken fantastisk formtopp. Teamet bakom våra aktiva ska också ha en stor eloge, mycket professionellt jobbat! Hela skidskyttevärlden gladdes med oss inte minst med tanke på det kommande VM:et. OS som helhet blev mycket lyckat för Sverige med 14 medaljer, där skidskyttet alltså stod för fyra, vilket är dubbelt så många skidskyttemedaljer som något OS innan - med Albertville och Turin, två vardera.

Under säsongen har vi nått en rad framskjutna placeringar i såväl Världs- som IBU-Cup och Sveriges ranking har förbättrats och vi kommer att ha ytterligare en startplats på herrsidan i bägge dessa Cuper. Vid ungdoms/JVM i Estland visar svenskt skidskytte att det finns återväxt bakom OS-truppen med Elvira Öberg, Amanda Lundström och damstafettlagets medaljer.

SM i Hede avgjordes sista helgen i mars med stort deltagande och vi ser att intresset ökar för skidskytte. Vid SM-middagen med över 400 deltagare utdelades ”Årets” till:

Amanda Lundström I19 IF, Årets rockie

Elvira Öberg Piteå Skidskytte, Årets raket

Henric Andersson OK Landehof, Årets ledare

Anundsjö SKF, Årets förening

Guldmedaljörerna från OS (Hanna Öberg, Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström), Årets skidskyttar.

Förberedelser för nästa säsong pågår både när det gäller ledarupplägg och uttagning av aktiva.

På föreningssidan fortsätter vi att växa och en rad nya klubbar har anslutits till förbundet, framförallt från Region Syd som är ett stort föredöme i regionjobbet.

Förberedelserna för VM2019 pågår för fullt och Regionerna planerar sina regiondagar i samband med VM. Intresset är på topp vilket den inledande biljettförsäljningen visat med 10 000 biljetter sålda på direkten.

Förutom VM har vi säsongsöppningen av IBU-Cupen i Idre i slutet av november och IBU Junior Cup i Torsby i månadsskiftet februari/mars.

Ekonomin i förbundet har utvecklats positivt under året inte minst tack vare ett antal nya sponsoravtal.

19 april är det årsmöte i SOK, där fyllnadsval av ordförande ska göras då Hans Vestberg slutar pga sin jobbsituation/flytt till USA. Mats Årjes Skidförbundet är valberedningens förslag. SOK har lämnat in intresseanmälan till IOK om att få arrangera OS 2026. De nya förutsättningarna från IOK gör detta till en mycket intressant möjlighet, med helt andra förutsättningar än tidigare OS.

På det internationella planet förbereder vi oss för IBU Congress i Porec/CRO i början av september. Undertecknad kandiderar som ordförande i IBU vilket många länder redan uttryckt sig positiva till.

Årets Skidskytteforum är 19-20 maj i Östersund, då Skidskytte-Sverige samlas för att sammanfatta säsongen, utbyta erfarenheter och diskutera framtid. Här hoppas jag att det blir stort deltagande, så vi får bra input till förbundets verksamhet.

När det gäller SSSF-styrelsen är nästa möte i slutet av maj, då vi har det årliga strategi- och styrelsemötet tillsammans med de anställda i förbundet. Då diskuteras nästa års verksamhetsplan och budget.

Tack till Er alla - aktiva, ledare, förbundsanställda, förtroendevalda, sponsorer, …………. för era insatser för Svenskt Skidskytte under den gångna säsongen!

Olle ordförande

Uppdaterad: 09 APR 2018 08:19 Skribent: Marianne Tharaldsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info