Hoppa till sidans innehåll

VM förberedelserna går bra!


Hej skidskyttevänner!

Förbundet höll styrelsemöte på Arlanda söndag 28 oktober.

Mötets huvudnummer var rapport från VM-förberedelserna. VM-organisationen har nu gått in i en genomförandefas och organisationen förstärks löpande inför tävlingarna 7-17 mars 2019. Mötet fick utförlig information om läget i VM-förberedelserna och konstaterade att arbetet löper på mycket bra och att organisationen gör ett utmärkt jobb! Styrelsen fick även rapport från World Championships Region AB (WCR).

Prognos för årets ekonomiska utfall presenterades och ligger i nivå med Budget. Attestinstruktionerna gicks igenom och finanspolicyn reviderades.

En utförlig diskussion hölls runt policy i spelbolagsärenden då ny lagstiftning kommer från årsskiftet. RF har en väl utarbetad policy i ärendet och även i IBU:s stadgar finns regler för hur reklam för spelbolag ska hanteras. GS fick i uppdrag att se över eventuellt behov av en separat förbundspolicy.

Beslut om förbundets uppdaterade Anti-Doping plan enligt RF:s riktlinjer.

Nomineringar till Idrottsgalan gicks igenom och aldrig någonsin har förbundet haft så många nomineringar och nu blir det intressant att se hur besluten blir!

Diskussioner om möjligheter till ett Idrottsmedicinskt Centrum i anslutning till Mittuniversitetet pågår tillsammans med ett antal intressenter.

Beslut om uppdaterade nationella tävlingsregler i enlighet med IBU:s kongressbeslut.

Nationella tävlingsprogrammets uppdatering fastlades.

GS rapporterade från de två seminariedagar som hållits med förbundets anställa angående Verksamhetsinriktning 2019/20 – 2025/26. Nästa styrelsemöte kommer att fortsätta detta arbete som påbörjades vid förbundets strategimöte i maj. Verksamhetsinriktningen ska presenteras för årsmötet i augusti 2019 för beslut.

Eftersom jag nu blivit IBU ordförande har jag valt att avgå som ordförande i Svenska Skidskytteförbundet för att vara ”President for all nations and all athletes”. Detta innebär att förbundets vice ordförande Sofia Domeij går in som tillförordnad ordförande fram till årsmötet. Jag fick direkt frågan om jag är villig att ingå i förbundets Advisory Board vilket jag accepterat. Även Helena Ekholm lämnar styrelsen på grund av andra engagemang

Hälsningar

Olle

Uppdaterad: 29 OKT 2018 08:26 Skribent: Marianne Tharaldsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info