Hoppa till sidans innehåll

Reflektioner inför VM


Kära skidskyttevänner,

Tiden går snabbt och 2019 har hunnit passera två månader och en hel massa har hänt.

Skidskyttelandslaget har fortsatt leverera fina resultat vid världscuptävlingar, Idrottsgalan bjöd på storslam där herrstafettlaget utsågs till årets lag och Hanna Öberg fick ta emot det prestigefyllda Jerringpriset, JVM gick av stapeln i Slovakiska Osrblie där det blev ett JVM brons i stafett för juniordamerna, Ungdoms-OS gick i Sarajevo och ett ungt Svenskt lag fick chansen att komma ut och testa vingarna som resulterade med fin 5e plats i mixstafetten och det nyligen avslutade Europamästerskapet blev en succé med medaljregn över Sverige.

Parallellt med alla dessa internationella tävlingar har fina tävlingar på hemmaplan avgjorts, inte minst JSM i Sollefteå och Swe Cup tävlingar i Bore och Lima.

Helgen som gick avgjordes också den återkommande mycket spännande och roliga Riksfinalen som i år arrangerades av och i Dala Järna. Stort tack till Dala Järna som tog på sig och löste detta i sista stund.

I skrivandets stund är det mindre än en vecka kvar tills dess att vi inviger vårt VM.

Det känns fantastiskt att få hälsa hela världen välkommen till Sverige och nationalarenan i Östersund. Där får vi en unik chans att visa upp vår sport och Svenskt Skidskytte för hela världen. Det känns förstås extra bra att vi också har en stadsfest nere på stan. Vi har gjort, och ska fortsätta göra, det vi kan för att bjuda på en oförglömlig skidskyttefest med målet, guld värt för alla! Jag hoppas att så många som möjligt av er där ute i Skidskytte Sverige kommer upp till Östersund och finns med på ett eller annat sätt och upplever VM på plats, tar tillfället i akt och hejar fram och möter våra egna men också hela världens skidskyttar! Ser också fram emot dom regionsdagar som finns inbokade, bara det att vara föråkare på ett världsmästerskap är ett minne om något att bära med sig!

Svenskt Skidskytte fortsätter att bli fler vilket är roligt, positivt och viktigt för framtiden! Idag är vi totalt drygt 85 föreningar. Föreningslivet är grunden till allt, det är där vi bygger för framtiden.

Jag vill än en gång avsluta med orden, det är många som gör ett enormt jobb för att skapa förutsättningar för vår idrott. Det ligger stort engagemang och ett hårt jobb bakom!

Nu ser vi till att ta vara på resten av säsongen innan vi summerar 2018/2019 på riktigt! 

Önskar er alla en fortsatt fin skidskyttesäsong!

Vänliga hälsningar

Sofia Domeij

 

Uppdaterad: 01 MAR 2019 06:06 Skribent: Marianne Tharaldsson
E-post: Adressen Gömd

 

 Huvudpartners

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info