Hoppa till sidans innehåll

Förändringar gällande export/import från IdrottOnline


I och med att den nya dataskyddsförordningen (GDPR) börjar gälla från och med den 25 maj 2018 så sker en förändring i hanteringen av personuppgifter från Riksidrottsförbundet (RF) och IdrottOnline.

Denna förändring påverkar hur IdrottOnline och Svenska Skidskytteförbundets tävlingsadministrativa system (IndTA) exporter/importerar personuppgifter. Exporten innehåller uppgifter om en medlems förnamn, efternamn, kön, födelsedatum, förening och distrikt. Exporten hämtar bara uppgifter för de personer i medlemsregistret som är markerade "Aktiv i idrott - skidskytte". Hämtade uppgifter lagras i IndTA under den tid so personen är medlem i en av Svenska Skidskytteförbundets medlemsföreningar. När föreningen avmarkerar "Aktiv i idrott - skidskytte" raderas uppgifterna från IndTA.

Personuppgifter kopplade till resultatlistor, sparas alltid i IndTA´s tävlingskalender utifrån en intresseavvägning. Dessa uppgifter är förnamn, efternamn, födelseår och förening. Det är av största intresse för Svenska Skidskytteförbundet att föra register och hantera statistik över genomförda tävlingar och tävlingars resultat.

Som förening så måste ni göra en förändring i era inställningar i IdrottOnline för att kunna anmäla åkare till tester och tävlingar inför kommande säsong. Mer om detta kan ni läsa i det bifogade dokumentet där det också är en handledning hur man gör i inställningarna.

I dokumentet (länk >>>) finner ni en enkel lathund för hur ni justerar era inställningar i IdrottOnline och även varför SSSF behöver personuppgifter kopplat till tävling.

Frågor? Kontakta Marianne Tharaldsson på kansliet, tel 070-6410750 eller maila This is a mailto link

Uppdaterad: 25 MAR 2020 10:11 Skribent: Marianne Tharaldsson
E-post: Adressen Gömd

fLUORFÖRBUD NY.jpg

 

 Huvudpartners

 

fristads_black_logo.png

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Teamsponsorer

swedemount

 

idre

 

 

Samarbetspartners

Officiella leverantörer

 


 

Facebook_logo_(square)

 

Postadress:
Svenska Skidskytteförbundet
Stadionvägen 7
831 58 Östersund

Besöksadress:
Stadionvägen 7, (Skidstadion (Mediahuset)
831 58 Östersund

Kontakt:
Tel: +460104764241
E-post: This is a mailto link

Se all info