Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

BÖRJA MED SKIDSKYTTE

Skidskytte är inte bara kul att se på. Skidskytte är även en alldeles fantastisk sport att utöva, där åkarens fysiska och mentala kapacitet sätts på prov dagligen!

Sverige har en lång tradition med framgångsrika skidskyttar, med stora stjärnor som Magdalena Forsberg, Helena Ekholm & Björn Ferry och just nu är det en helt ny generation med svenska skidskyttar som skördar internationella framgångar. Med dessa framgångar ökar intresset för skidskytte lavinartat och nya föreningar startar över hela Sverige. För dig som är intresserad av att testa på skidskytte finns det därför många olika sätt att gå tillväga.

För att se till att skidskyttet fortsätter att växa i hela landet har vi skidskyttekonsulenter utplacerade i hela Sverige. Dessa skidskyttekonsulenter arbetar med att utbilda och hjälpa föreningar och aktiva och besvarar dina frågor om hur just du ska gå tillväga för att börja med skidskytte.

Samtliga skidskytteföreningar i Sverige är kopplade till en region som bedriver tävlings-, läger-, och träningsverksamhet ihop. Vi har samlat alla våra regioner och de föreningar som är kopplade till dem via länken nedan.

SKIDSKYTTEKONSULENTER

Vi har personal som hjälper dig komma igång med skidskytte. Hitta din närmsta skidskyttekonsulent här.

REGIONER & FÖRENINGAR

Du kanske bor nära en aktiv förening? Vi har listat alla regioner och deras föreningar här.

PROJEKT RÖRELSEGLÄDJE

Lär dig mer om hur vi kan främja fysiskt aktivitet i Sveriges skolor.

VANLIGA FRÅGOR

Lär dig mer om hur skidskytte fungerar.

FÖLJ SVENSKT SKIDSKYTTE

Lär dig mer om vår verksamhet och få tips och inspiration.

Partners:

Svenskt skidskytte på sociala medier: