Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

NYHETER

 • Följ med bakom kulisserna hos skidskyttelandslaget

  I nya tv-programmet ”Mitt liv som skidskytt”, som sänds på TV4 Play och C More, får vi följa med bakom kulisserna hos Sveriges främsta skidskyttar. Hård träning, mycket slit och starka viljor – men också sammanhållning, glädje och skratt.
 • Sverigepremiären i Idre Fjäll fortsätter att utvecklas

  Den 12-13 november sändes Sverigepremiären live på SVT för tredje året i rad. Tävlingarna utvecklas år från år och under 2022 års sändningar presenterades flera nyheter.
 • Silva skapar lysande träningsförhållanden för Svenska Skidskytteförbundet

  Det svenska skidskyttelandslaget utrustas med Silvas pannlampor för att säkerställa en säker och varierad träning hela året.
 • Viktig info för dig som vill tävla JVM eller EYOF

  Är du junior och vill tävla i EYOF och/eller Junior-VM då behöver du skicka in dokument för att kunna bli uttagen. Här kommer all info för att kunna göra det.
 • Laguttagning Världscup Kontiolahti och IBU-Cup Idre Fjäll

  Efter en spännande säsongsinledning är nu laguttagningarna för årets första internationella tävlingar klara. Det är 12 aktiva som är uttagna att köra världscup i finska Kontiolahti och hela 15 aktiva som åker till Idre Fjäll för att tävla i IBU-Cup.
 • En lyckad helg för blivande juniortränare

  Under helgen 4-5 november arrangerade Skidskytteförbundet en juniortränarutbildning. Utbildningen riktade sig till de som gått barn och ungdomsledarutbildningen och vill ta nästa steg som tränare för juniorer. I utbildningen deltog 10 personer från Arjeplog i norr till Landehof i söder.
 • Toppmodern vallatrailer redo att rulla ut på världscupen

  I samband med Sverigepremiären i skidskytte lämnades nycklarna över till en helt ny, toppmodern vallatrailer till svenska skidskytteförbundet där hållbarhet, arbetsmiljö och prestation har varit i fokus. Nu har det svenska vallateamet bästa tänkbara förutsättningar att leverera snabba skidor i många år framöver.
 • Två nomineringar till Idrottsgalan

  Vi är nominerade i två kategorier inför årets Idrottsgala. Årets Lag med damstafettlaget från OS och Årets Ledare med Johannes Lukas.
 • Franska sprintsegrar på Idre Fjäll

  Emilien Jacquelin och Anais Chevalier Bouchet tog hem söndagens spännande sprinttävlingar vid Sverigepremiären. Men såväl Martin Ponsiluoma som Elvira och Hanna Öberg fick revansch med fina pallplatser och stark åkning, medan Tilda Johansson nollade på nytt.
 • Tilda och Henning skrällde med SM-guld efter nollskytte

  23-åriga Tilda Johansson satte alla världsstjärnorna på plats genom att skjuta fullt och ta hem segern i damernas spännande kortdistans vid Sverigepremiären på Idre Fjäll. I herrarnas tävling blev det fransk vinst före doldisen Henning Sjökvist - även han felfri på skjutvallen.
 • Autoexperten växlar upp stödet till Svenskt skidskytte
  - förlänger avtalet och blir premiumpartner

  Autoexperten förlänger avtalet med Svenska Skidskytteförbundet och fortsätter stötta en av Sveriges snabbast växande sporter. – Vi är såklart glada och stolta över att vara partner till svenskt skidskytte och vi ser samarbetet som otroligt givande på många sätt. När vi fick frågan om vi ville bli premiumpartner kändes det som en självklarhet att säga ja, säger Petra Binken, Marknadschef på Autoexperten.
 • Världsmästerskapet för juniorer kommer till Östersund 2025

  Östersund kommer att stå som värd för Junior-VM i skidskytte 2025. Staden som är van vid att årligen arrangera internationella skidskyttevenemang välkomnar nu för första gången ett Junior-VM.
 • Tillsammans möjliggör vi Ukrainas deltagande i Sverigepremiären

  För att stötta och möjliggöra för det Ukrainska Skidskyttelandslaget att fortsätta träna och tävla antog Internationella Skidskytteförbundet (IBU) tillsammans med de fem största skidskyttenationerna, där Sverige ingår, redan i våras ett solidaritetsprogram. Svenska Skidskytteförbundet har nu tillsammans med Idre Fjäll kunnat realisera detta genom att stötta det ukrainska damlandslaget i skidskytte under deras säsongsförberedelser här i Sverige.
 • Kommande utbildningar för skidskyttesverige

  Skidskytteförbundet håller i utbildningar flera gånger om året och nu är det dags för dig som vill gå skidskyttekortet, barn- och ungdomsledarutbildningen eller att lära dig mer om hur en tränar rätt under menscykeln att titta på de kommande utbildningarna
 • Så här följer du Sverigepremiären i skidskytte

  Den 12-13 november är det äntligen dags för Sveriges främsta skidskyttar att starta tävlingssäsongen på Idre Fjäll. Samtliga tävlingar kommer att sändas live via SVT1 när Vinterstudion återigen drar igång.

SKIDSKYTTE I MEDIA

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2022-10-12

Författare: Simon Tollstern

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration