Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

NYHETER

 • Henning åtta i IBU-cupen

  Henning Sjökvist klättrade 10 placeringar och hamnade på en fin åttondeplats efter fyra nollor i lördagens jaktstart i IBU-cupen, som avgjordes i soliga Obertilliach. Emma Nilsson var främst av svenskorna på 18:e plats i damernas lopp. Det blev norsk seger i båda tävlingarna.
 • Jesper trea i masstarten!

  Jesper Nelin tog äntligen karriärens första pallplats på tredje plats i lördagens masstart i Holmenkollen, efter endast ett missat skott i den kraftiga blåsten. Det var stora omkastningar precis som i damernas lopp där Elvira Öberg var bäst av svenskorna som nia, trots ett olyckligt fall.
 • Stafetter satte punkt för Junior-VM

  Junior-VM i Otepää avslutades på lördagen med stafetter för den äldre åldersklassen. Oscar Andersson, Erik Larsson, Melker Nordgren och Jacob Larsson blev 11:a herrarnas lopp, medan Wilma Björn, Stina Nilsson, Linn Jansson och Sara Andersson hamnade på 14:e plats.
 • Starka svenska stafetter i JVM

  Elsa Brandt, Greta Seldahl och Elsa Tänglander hamnade på sjätte plats efter en fin insats i fredagens stafett för den yngsta åldersklassen vid Junior-VM i Otepää. Knut Saitton, Martin Höiby och Anton Modigs kämpade också storstilat och blev sjua i herrarnas tävling.
 • Elvira tvåa i damernas distans!

  Elvira Öberg tog sin första pallplats i distans när hon kom tvåa i fredagens tuffa och spännande världscuptävling i Holmenkollen, efter två bom och fjärde tid i spåret. Anna Magnusson blev dessutom nia, medan Jesper Nelin var bäste svensk på 13:e plats i herrarnas tävling.

SKIDSKYTTE I MEDIA

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-09-13

Författare: Simon Tollstern