Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Cyklister på väg

Lägerdags för Utvecklingslaget

Utvecklingslandslaget befinner sig just nu på läger i Grekland för att starta igång den nya säsongen. Lägret genomförs tillsammans med andra vinteridrotter som en del av SOK´s satsning ”Olympisk Offensiv”.

Tillsammans med aktiva från skridsko, curling, rodel och backhoppning genomförs U-lagets läger som en uppstart av träningssäsongen. Det är Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) som arrangerar dessa läger som en del i en långsiktig satsning för vinteridrottare. Aktiva från olika idrotter ges möjlighet att sparras och inspireras av varandra eftersom de tränar flera pass tillsammans.

De första dagarna har de kört mycket gemensamt med tyngdpunkt på landsvägscykel och under torsdagen genomfördes det första rullskidpasset som är mer grenspecifikt mot skidskytte med tröskelintervaller i uppförsbacke. Under lägret är det fokus på grundträning och planen är att de aktiva ska få ihop uppemot 25 träningstimmar.

- Stämningen i laget är väldigt positivt och motivationen är hög. Mellan träningarna hinner vi lära känna varandra, aktiva och ledare i de olika sporterna. Det är också kul att vi kan träna flera av passen tillsammans, säger Elisabeth Juudas som är en av tränarna för U-laget.

En stor fördel med att genomföra lägret i Grekland är vädret, som skiljer sig mycket från den normalt sett mycket kallare och blåsigare försommaren som de aktiva är vana vid på hemmaplan i Östersund. Något som Viktor Brandt intygar:

- Det går bra på lägret! Det är väldigt fin natur, värme i luften och stor skillnad mot hemma i Jämtland. Det har varit väldigt fina cykelpass. Långturen igår vad grymt fin.

Lägret pågår 8–15 maj.

Utvecklingslandslaget består av tio aktiva som kommer att ha sin bas i Östersund under det kommande året:
Oscar Andersson, Älvdalens SKG
Erik Larsson, Mora Biathlon
Emil Nykvist, SK Bore SK
Ella Halvarsson, Biathlon Östersund
Anton Ivarsson, Tullus SG
Alfred Eriksson, Dala-Järna IK
Anna Hedström, I 21 IF
Viktor Brandt, I 2 IF
Sara Andersson, Mora Biathlon
Henning Sjökvist, Biathlon Östersund

Publicerad: 2022-05-20

Senast uppdaterad: 2022-08-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet