Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Rikard och Johanna

ATG® förlänger samarbetet med Skidskytteförbundet

ATG® har sedan 2018 samarbetat med Svenska Skidskytteförbundet och nu förlängs samarbetet med fyra år, med avsikt att förlänga ytterligare två år.

Samarbetet med skidskytteförbundet och ATG växlar upp och går från att vara huvudsponsor till att även vara så kallad Presenting Partner. Det innebär bland annat en ny, gemensam satsning och titt bakom kulisserna i en kommande serie med några av landslagets skidskyttar.

– Liksom travet är skidskyttet en folkkär sport och det är väldigt roligt att ta vårt samarbete ytterligare ett steg. Vi har många roliga projekt på gång, vilka kommer gynna såväl travälskare som skidskyttefans. Vi har en spännande tid framför oss, säger Johanna Åberg, marknadschef på ATG.

En del i det utökade samarbetet blir alltså ett nytt projekt som syftar till att ta sporten närmare folket och göra den mer tillgänglig för Sveriges skidskytteintresserade. Det blir ett mycket spännande projekt som presenteras under hösten.

– Det finns en stor nyfikenhet bland våra supportrar att få lära känna skidskyttestjärnorna ännu bättre, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Skidskytteförbundet. Tack vare ATG och deras satsning som Presenting Partner kommer fansen komma in bakom kulisserna och se spännande delar av våra förberedelser som aldrig tidigare visats. Jag tror att fansen kommer älska den här möjligheten.

ATG på Kreta

En del av samarbetet gör att ATG fanns med bakom kulisserna när a-landslaget var på läger på Kreta. Mer om projektet kommer under hösten.

Skidskytteförbundets Strategi 2026 bygger på att Sverige skall vara världsledande inom skidskytte i flera aspekter, såväl sportsligt som utbildnings- och rekryteringsmässigt.

– Partnerskapet med ATG är en viktig byggsten i vårt strategiska arbete mot 2026 och möjliggör de satsningar som krävs för att nå våra högt ställda mål, säger Rikard Grip.

Även kommande säsong kommer ATG-kunder ha möjlighet att följa och spela på skidskytte.

– Skidskytte är en fantastisk publiksport som går hand i hand med ATG:s vision att erbjuda spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt, avslutar Johanna Åberg.

Publicerad: 2022-06-21

Senast uppdaterad: 2022-08-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet