Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Skidskytteträning i Malmberget

Malmberget är den nordligaste och nyaste skidskytteföreningen i Sverige

Malmberget IF heter den nya skidskytteföreningen som nu blir den nordligaste föreningen i Sverige. Föreningen är en viktig pusselbit för Skidskytteförbundets målsättning med 140 verksamma föreningar till år 2026.

Skidskyttefamiljen har fått en till medlem! Malmberget är det nyaste tillskottet där det från och med nu bedrivs en skidskytteverksamhet. Framför allt kommer det vara verksamhet med luftgevär för barn och ungdomar som tidigare har åkt mycket längdskidor. Föreningen blir den nordligaste skidskytteföreningen i Sverige.

Det är genom samarbete med den befintliga skytteföreningen och skidskytteförbundets konsulent AnnaClara Fors som gör att föreningen nu kan starta upp verksamheten med planer för en permanent skjutplats och flera utbildade ledare.

- Det har varit väldigt roligt att följa deras resa från start och kommer att vara roligt att följa även framåt, säger AnnaClara Fors konsulent för region Norr.

Skidskytteförbundet ser positivt på utvecklingen som Malmberget är en del av.

- Det är jätteroligt att vi kommer i gång med skidskytteverksamhet i Malmberget! Vi önskar att barn o ungdomar skall kunna utöva sporten oavsett var i landet man bor någonstans och Malmberget är naturligtvis en ort där skidskytteverksamhet ska vara en självklarhet, säger Ulrika Öberg nationellchef på Svenskt Skidskytte. Hon fortsätter:

- För svenskt skidskytte betyder detta mycket, dels att vi tar ett steg närmare den målsättning vi har om att år 2026 vara 140 föreningar. Men det är även en viktig del för region Norra Norrland där den regionala verksamheten stärks.

Publicerad: 2022-08-02

Senast uppdaterad: 2022-08-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet