Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Linn Persson

Linn Persson under SM i Rullskidskytte.

Dags för världsmästerskap i rullskidskytte

Den 26 augusti startar VM i Rullskidskytte i Ruhpolding och Sverige ställer upp med ett landslag i toppform. Årets VM bjuder på spektakulära tävlingar i form av supersprint, sprint och masstart.

De Svenska Mästerskapen i Rullskidskytte är precis avslutade där både Elvira Öberg och Martin Ponsiluoma visade prov på god form med tre segrar av tre möjliga i respektive klass. Flera av Martins och Elviras landslagskamrater visade även de upp stor kapacitet med bra skytte och snabb åkning.

Mycket talar just nu för fortsatt framgång i tyska Ruhpolding där det ska tävlas i supersprint, sprint och en masstart (där de 15 bästa från totala världscupen 21/22 får delta, de bästa under VM i Ruhpolding samt åkare som presterat bra på internationella tävlingar i sommar). Linn Persson är en av de som redan nu kvalat in sig till söndagens masstart efter deltagandet på Blinkfestivalen i Norge där hon vann över ett starkt, internationellt motstånd.

Sverige ställer upp med följande åkare på VM i rullskidskytte:

Anna Magnusson
Elvira Öberg
Linn Persson
Mona Brorsson
Tilda Johansson

Jesper Nelin
Martin Ponsiluoma
Oskar Brandt
Peppe Femling
Sebastian Samuelsson

- Det är ett väldigt starkt lag vi skickar iväg till årets VM och jag har stora förhoppningar på flera medaljer. Det som åkarna visade upp under helgens SM i Östersund hade räckt långt på ett VM, säger Johannes Lukas, huvudtränare för skidskyttelandslaget.

- På grund av personliga träningsupplägg och där fokus ligger på att göra det kommande träningslägret i Italien så bra som möjligt kommer Hanna, Johanna, Malte och Stina att stå över VM den här gången, fortsätter Johannes Lukas.

Tävlingsprogram, fredag:

10:30 Kval, Supersprint, Herrar
12:15 Kval, Supersprint, Damer
15:10 Final, Supersprint, Herrar
16:25 Final, Supersprint, Damer

Tävlingsprogram, lördag:

14:45 Sprint, Herrar
17:00 Sprint, Damer

Tävlingsprogram, söndag:

13:00 Gala-masstart, Damer
15:05 Gala-masstart, Herrar

Sändningarna går att följa på IBUs livesida: https://www.eurovisionsports.tv/ibu/ Länk till annan webbplats. och via IBUs app. Följ svenskt skidskytte på sociala medier för att få uppdateringar direkt från Ruhpolding.

Publicerad: 2022-08-25

Senast uppdaterad: 2022-08-29

Författare: Svenska Skidskytteförbundet