Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Årets främsta skidskytteprofiler

Svenskt Skidskytte sprudlar av engagemang och prestationer och för att hylla dessa insatser så prisar Skidskytteförbundet varje år de främsta insatserna. Här ser ni samtliga vinnare det gångna året.

Årets ledare – Hans Pahlin, I 21 IF

Utmärkelsen ”årets ledare” tilldelas den ledare som utfört en betydande insats som ledare inom svenskt skidskytte. Hans Pahlin har under lång tid varit delaktig i den framgångssaga som I 21 IF i Sollefteå innefattar.

Hans nominering lyder:
”Med lugn och fast hand har han tagit rollen som drivande i föreningen både i det interna jobbet med träningar och ungdomsverksamheten men även i rollen som tävlingsledare. Han ser alla individer och ser till att alla är inkluderade i det som sker men är samtidigt tydlig i sitt ledarskap och vågar ta besluten som krävs.”

Hans Pahlin

Årets ledare, Hans Pahlin

Årets förening – OK Landehof

Utmärkelsen ”årets förening” tillfaller en förening som på ett utomordentligt sätt arbetat för svenskt skidskyttes utveckling och under sin korta historia har OK Landehof verkligen lyckats med just detta.

OK Landehofs nominering lyder:
”En ung förening som har ett bra driv och struktur i sin verksamhet med klara målsättningar som de arbetar efter och styr arbete framåt. En bred ungdoms- och juniorverksamhet vilket resultaten på USM/JSM också visade där de var den mest framgångsrika föreningen räknat i pallplatser. De har numera en Svenska mästare som dessutom sköt luftgevär.”

OK Landehof

Årets förening, OK Landehof

Årets genombrott – Sara Andersson, Mora Biathlon

Utmärkelsen ”årets genombrott” tilldelas den skidskytt som bedöms ha gjort den största bedriften som rookie under säsongen. Sara Andersson utses till årets genombrott efter en fantastisk säsong som visar på en väldigt stark återväxt hos Sveriges juniorer.

Saras nominering lyder:
”Hon har tagit klivet som lovande ung junior till genombrottet med en väldigt fin säsong som krönts med pallplats i IBU Cupen, dubbla JVM-medaljer och dubbla medaljer på ungdoms-OS. Vi ser mycket fram emot att följa med på hennes skidskytteresa framöver!”

Sara Andersson

Årets genombrott, Sara Andersson

Årets skidskytt – Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Utmärkelsen ”årets skidskytt” tilldelas den aktiv som levererat den bästa prestationen under säsongen genom tävlingsresultat, världsranking eller prestationer i lagsammanhang för landslaget. Efter sin fantastiska säsong är Elvira Öberg just nu Sveriges största skidskyttestjärna.

Elviras nominering lyder:
”Under säsongen har hon gått från klarhet till klarhet och stått på pallen hela 15 gånger, varav 4 gånger med stafettlaget. Att på sitt första OS hålla för favoritskapet, åker hem 2 individuella silvermedaljer och ett stafettguld, det gör bara en stor skidskytt. Och allt detta i början av sin karriär.”

Elvira Öberg och Rikard Grip

Årets skidskytt, Elvira Öberg tillsammans med Rikard Grip

Svenska Skidskytteförbundet tackar hela skidskytterörelsen för alla fantastiska insatser för en fantastisk säsong och önskar ett stort lycka till inför säsongen 2022-2023.

Publicerad: 2022-09-01

Senast uppdaterad: 2022-09-07

Författare: Svenska Skidskytteförbundet