Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Fredrik Lindström berättar om sista sträckan på OS-stafetten 2018.

Fredrik Lindström berättar om sista sträckan på OS-stafetten 2018.

Inspiration i fokus på skidskyttekonferensens sista dag

Under skidskyttekonferensens sista dag bjöds det på mycket inspiration och flera tankeställare då Fredrik Lindström och Magnus Kilger föreläste på scenen i Uppsala. Nu reser den svenska skidskytterörelsen hem igen, fulltankade på kunskap och inspiration.

Söndagen satte punkt för en tre dagar lång skidskyttekonferens fullspäckad med information, föreläsningar och workshops. Under konferensens sista dag låg ett extra stort fokus på inspiration där OS-hjälten Fredrik Lindström berättade om sitt liv som skidskytt.

Under föreläsningen berättade Fredrik om hur hans karriär växt fram stegvis, från barndomen i Bredbyn, till ett OS-guld i Sydkorea. Under föreläsningar lade Fredrik även ett stort fokus på betydelsen av variation för ungdomar.

Han menar att för tidig specialisering kan vara ett hinder för ungdomar att fortsätta idrotta, men även att det kan medföra större skaderisk.

Magnus Kilger, söndagens andra föreläsare, lade vikt vid liknande teman när han berättade om sin forskning på ungdomsidrott och elitverksamhet. Det enda som är säkert är att det är otroligt svårt att veta vilka barn och ungdomar som blir världsmästare – ett tydligt tecken på att inkludering och bredd är viktigt inom föreningslivet.

Med de orden avslutades 2022 års skidskyttekonferens innan deltagarna reste hemåt, fullproppade med nya idéer och tankade på inspiration.

- Skidskyttekonferensen blev precis vad vi hade hoppats på när vi påbörjade planeringen och det har riktigt sprudlat av energi under dessa tre dagar. Det har varit en fantastisk möjlighet för oss på förbundet att informera skidskytterörelsen om vår verksamhet och dela med oss av den spetskompetens som finns men också för skidskytterörelsen att integrera och lära av varandra. Vi ser redan fram emot nästa skidskyttekonferens, säger Ulrika Öberg, Nationell chef på Svenska Skidskytteförbundet.

Skidskyttekonferensens deltagare fick möjlighet att känna på Fredrik Lindströms OS-guld.

Skidskyttekonferensens deltagare fick möjlighet att känna på Fredrik Lindströms OS-guld.

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-10-26

Författare: Svenska Skidskytteförbundet

Läs mer: