Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Junior-VM i skidskytte till Östersund 2025

Junior-VM i skidskytte till Östersund 2025

Världsmästerskapet för juniorer kommer till Östersund 2025

Östersund kommer att stå som värd för Junior-VM i skidskytte 2025. Staden som är van vid att årligen arrangera internationella skidskyttevenemang välkomnar nu för första gången ett Junior-VM.

Senast Sverige arrangerade ett Junior-VM i skidskytte var 2010 i Torsby, Värmland. Denna gång är det Östersund, där Nationalarena för Svenskt Skidskytte finns, som kommer välkomna världseliten i februari 2025.

- Vi är stolta och glada över att få frågan om att stå värd för Junior-VM. Evenemang i allmänhet och skidskytte i synnerhet är viktigt för Östersund, och extra roligt att juniorer från hela världen kommer till Östersund för att tävla i en sport på frammarsch, säger Anders Wennerberg, kommundirektör.

Östersunds Kommun och Svenska Skidskytteförbundet har tillsammans arrangerat världscuptävlingar årligen sedan 2000/2001, vilket gör att samarbetet kring arrangemangen går smidigt. Östersund är internationellt kända som en skicklig och pålitlig arrangör, men det speciella med ett Junior-VM kontra en världscuptävling är omfattningen, då ett Junior-VM innehåller 18 tävlingar under åtta intensiva dagar.

- Att få arrangera Junior-VM går helt i linje med vår strategi 2026 och kommer bli en extra morot för våra unga talanger att sikta mot, säger Sofia Domeij som är styrelseordförande för Skidskytteförbundet. Svenskt Skidskytte växer kraftigt, framför allt i de yngre åldrarna, och ett Junior-VM på hemmaplan tror vi kommer kunna bidra ännu mer i den utvecklingen.

Publicerad: 2022-11-10

Senast uppdaterad: 2022-11-11

Författare: Svenska Skidskytteförbundet