Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Silva skapar lysande träningsförhållanden för Svenska Skidskytteförbundet

Det svenska skidskyttelandslaget utrustas med Silvas pannlampor för att säkerställa en säker och varierad träning hela året.

En stor del av träningen som skidskyttelandslaget utför görs utomhus i de jämtländska skogarna och på hösten, när mörkret kommer allt tidigare, kan träningen därför begränsas till upplysta leder och skidspår. Tack vare det nya samarbetet med Silva kan nu skidskyttelandslaget träna på ett tryggt sätt, vart som helst och när som helst.

- Vi har verkligen sett fram emot att inleda detta samarbete med Silva. Nu kan våra aktiva skidskyttar variera sin träning ytterligare genom att träna på platser som annars blir otillgängliga under den mörka hösten och vintern. Variationen har stor påverkan på hur bra träningen genomförs och ger oss ännu bättre möjligheter att prestera i vinter, säger Anna-Maria Uusitalo, Sportchef på Svenska skidskytteförbundet.

De aktiva i skidskyttelandslaget kommer att utrustas med Trail Speed 5X, speciellt framtagna för att vara lätta, samtidigt som de ger ett starkt ljus på 1200 lumen.

- Det var en självklarhet för oss att gå in i detta samarbete och vi är väldigt stolta över att få lysa upp vägen för svenska skidskytteförbundet. Vi hoppas att våra produkter och vår kunskap kan förbättra de aktivas träningsupplevelser under vinterhalvåret samt bidra till en säker och bra träning även i mörker, säger Jennifer Östberg, Marknadschef på Silva.

Om Silva
Silva grundades i Sverige 1933 av tre bröder som uppfann världens första vätskefyllda kompass. Redan 1935 lanserades den första pannlampan i Silvas sortiment – The Zeiler. Silva har med andra ord mångårig erfarenhet av att producera pannlampor och är ledande varumärke i Norden. Samarbetet med svenska skidskytteförbundet är ett steg i att ytterligare stärka varumärket och marknadsföringen av pannlampor.

Sverige – världsledande i skidskytte
Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Det svenska skidskyttelandslaget. Foto: Per Danielsson.

Det svenska skidskyttelandslaget. Foto: Per Danielsson.

Publicerad: 2022-11-21

Senast uppdaterad: 2022-11-22

Författare: Svenska Skidskytteförbundet