Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Laguttagning till Världscup i Annecy-Le Grand Bornand

Världscupen fortsätter till franska Annecy – Le Grand Bornand och säsongens första masstart står på agendan. Samtidigt är det dags för IBU-cup i italienska Ridnaun. Här är lagen som kommer att tävla för Sverige i helgen.

- Vi vill säkerställa bästa möjliga utveckling för varje aktiv och har därför valt att köra med samma lag som i Hochfilzen utifrån vad de aktiva har visat på de senaste tävlingarna. De aktiva som varit hemma i Sverige senaste veckan tävlar nu i Ridnaun, säger Johannes Lukas.

Johannes menar att ett av målen med helgen är att så många aktiva som möjligt ska kvala in till masstarterna.

- I samband med senaste världscupen så var målet att slåss om pallplatser och fick bra resultat men är sugna på mer. Formen på åkarna är god och jag ser framemot att se vad vi kan prestera i både Le Grand Bornand och i Ridnaun. Jag vill se så många åkare som möjligt i masstarterna, avslutar Johannes.

 

Uttagna åkare världscup, Annecy-Le Grand Bornand:

Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Linn Persson, SK Bore
Johanna Skottheim, Lima SKG
Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb
Stina Nilsson, Lima SKG

Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Sebastian Samuelsson, I 21 IF
Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb
Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb
Oskar Brandt, I 2 IF
Emil Nykvist, SK Bore

Truppen har redan varit borta i två veckor och fortsätter nu ytterligare en vecka till franska Annecy – Le Grand Bornand innan de får åka hem på jul och nyårsfirande. Starten av säsongen har varit god och sammanlagt har truppen fått gå på blomsterceremonin på 12 tävlingar av de fjorton som de tävlat i. Linn Persson som fått kliva upp på pallen en gång individuellt och två gången med stafettlaget är nöjd över starten av denna säsong.

- Det har varit en väldigt fin start på säsongen, både för oss som lag, och även för mig individuellt. Jag tror och hoppas på fler riktigt bra race av oss nu till helgen, säger Linn Persson.

I Frankrike är biljetterna för att gå och titta på tävlingarna slutsålda för längesen och med årets första masstart är det uppgjort för festlig stämning. Något som Martin Ponsiluoma ser fram emot.

- Jag har haft en bra start på säsongen med många fina lopp. Skidåkningen har varit bra och skyttet går helt klart åt rätt håll. Nästa vecka ser jag fram emot häftiga tävlingar med grymt mycket publik och förhoppningsvis bra resultat. Årets första masstart är alltid en höjdpunkt, säger Martin Ponsiluoma. 

Tävlingsschema, Världscupen Annecy-Le Grand Bornand:

15 december – sprint herrar
16 december – sprint damer
17 december – jaktstart damer och herrar
18 december – masstart damer och herrar

Förra veckan berättade vi vilka som ingår i laget till IBU-cupen i Ridnaun – Val Ridanna och de som nu är på väg mot Italien är:

IBU - Cup Ridnaun:

Tilda Johansson, Anundsjö SF
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Nicolina Lindqvist, Biathlon Östersund
Alva Sköld, Mora Biathlon
Sara Andersson, Mora Biathlon
Felicia Lindqvist, Biathlon Östersund
Malte Stefansson, Oxbergs IF

Alfred Eriksson, Dala-Järna IK
Henning Sjökvist, Biathlon Östersund
Anton Ivarsson, Tullus SG
Viktor Brandt, I 2 IF

Laget kommer senast från en tävlingshelg på hemmaplan i Östersund där Sve Cup hade premiär. Men nu är det åter dags att ge sig ut i Europa och tävla. Så här ser schemat ut:

Tävlingsschema Ridnaun:

15 december - sprint damer & sprint herrar
17 december - jaktstart damer & jaktstart herrar
18 december - masstart 60 damer & masstart 60 herrar

Världscupen går att följa som vanligt via SVT:s kanaler. IBU-cupen streamas live via https://www.eurovisionsports.tv/ibu/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-12

Författare: Svenska Skidskytteförbundet