Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Deltagarrekord väntas i Sveg

Mellan 10 och 12 februari genomförs Riksfinalen på Svegs skidstadion belägen i Härjedalen. De glädjefyllda tävlingarna lockar skidskytteungdomar från hela landet och det förväntas deltagarrekord.

Riksfinalen är den tävling på året då skidskytte är som allra roligast. Ungdomar från hela landet reser för att tävla mot varandra i sprint på skicrossbana, distans och stafett. Riksfinalen genomför för ungdomar mellan 12 och 15 år, så för 12 åringarna är det första gången de tävlar mot ett nationellt motstånd.

Evenemangets huvudfokus är att skapa en gemenskap utan gränser. I stället för att tävla för sin förening, tävlar ungdomarna för sin region. Allt för att komma närmre varandra och stärka den svenska skidskyttefamiljen.

- Riksfinalen är ett fantastiskt roligt evenemang där ungdomarna tävlar, reser och bor tillsammans. Så gott som alla kommer bo på Norra Skolan i Sveg med möjlighet att umgås och lära känna varandra under helgen. Detta stärks såklart under lördagens festliga kamratmiddag, säger Ulrika Öberg, Nationell chef på Svenska Skidskytteförbundet.

- Tävlingarna genomförs på ett sådant sätt att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt. Som vanligt spelar det ingen roll om du skjuter med luft- eller krutgevär. Nytt för i år är att samtliga deltagare lämnar in sina skidor till arrangören för obligatorisk, gemensam, vallning, fortsätter Ulrika.

På sprinten blir det skicrosshinder. Foto: Skidgymnasiet Sveg

Är du eller någon du känner i åldern 12 till 15 år intresserad av att ställa upp i årets Riksfinal så finns det tid kvar att anmäla sig. Anmälan stänger onsdagen 1 februari. Tävlingarna kan du följa med livegrafik på live.skidskytte.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Är du redan anmäld och vill veta mer om tävlingarna kan du ta en titt på evenemangets facebook-sida (se länk nedan).

Publicerad: 2023-01-25

Senast uppdaterad: 2023-01-25

Författare: Svenska Skidskytteförbundet