Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Viktor på 18:e plats i OS-distansen

Ungdoms-OS fortsatte under torsdagen med distans för skidskyttarna i sol och några minusgrader i italienska Friuli Venezia Giulia. Viktor Vestman gjorde ännu en stabil insats på 18:e plats i herrarnas lopp, medan Astrid Karlstedt var bäst av de svenska damerna som 27:a i mål.

Herrar distans

Viktor Vestman inledde med en bom och lämnade vallen som 25:a, men klättrade därefter 11 placeringar, trots ytterligare ett missat skott i första stående. Tack vare fullt det tredje skyttet låg han på nionde plats och var på väg mot en topp 10-placering, men åkte tyvärr på tre bom i sista stående. Det gjorde att Viktor föll till 18:e plats och fick samma placering i mål, 5.06 bakom slovenen Pavel Trojer som tog sin andra seger. Det var synd med de avslutande bommarna, för i spåret gjorde han en ny fin insats med 19:e tid totalt - 1,27 långsammare än Judicael Perrillat Bottonet från Frankrike.

Det blev sammanlagt fem bom för Harald Eriksson som hamnade på 43:e plats i mål, 7,51 från segern, Han var knappt fyra minuter efter snabbaste åkare i spåret. Oskar Jansson kom 52:a med samma skjutresultat, en minut bakom Harald i mål - och han var totalt 32 sekunder långsammare än landsmannen åkmässigt.

Anton Modigs var krasslig och kom tyvärr inte till start.

Damer distans

Astrid Karlstedt låg på 28:e plats efter en bom i det inledande skyttet, men föll tillbaka efter ytterligare två missade skott i första stående. I det tredje skyttet blev det ytterligare en bom, men hon avancerade ändå två placeringar till 36:e plats och satte sedan snygg punkt med fem fullträffar i det sista skyttet. Tack vare det gick Astrid ut på slutvarvet som 27:a och fick samma placering i mål, 5,25 bakom Julia Tannheimer. I spåret var hon sammanlagt 4,20 långsammare än den segrande tyskan.

Trots en bom både i det första och andra skyttet gick Greta Seldahl ut på det tredje varvet som 20:e åkare. Tyvärr gjorde tre missade skott i andra liggande och ytterligare två bom i sista stående att hon föll till 31:a plats i mål - 6,20 från segern. Däremot gjorde Greta en jämn och fin insats i spåret där hon var klart bäst av svenskorna med 13:e tid totalt, 2,54 efter snabbaste åkare.

Lisa Hörnquist klarade sig med tre missade skott, men tappade drygt sju minuter mot Julia Tannheimer åkmässigt och var 7,43 bakom tyskan som 41:a i mål. Efter sammanlagt 10 bom hamnade Ida Backén på 50:e plats - och hon var 4,31 efter snabbaste åkare i spåret.

På lördag klockan 10 avslutar skidskyttarna sin del av Ungdoms-OS med mixstafett.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Svenska Skidskytteförbundet