Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Regionalt samarbete ökar konkurrenskraften internationellt

Norska skidskytteförbundet bjuder in till ett ”IBU Regional Event” i Lillehammer 25-26 februari. Tävlingarna är en mycket bra möjlighet för svenska juniorer och seniorer att möta bra, internationellt motstånd.

I ett led att öka samverkan mellan grann-nationer har projektet ”IBU Regional Events” startats av det internationella skidskytteförbundet. Målet är att projektet ska möjliggöra tävlingar med högre konkurrens för aktiva skidskyttar som annars ofta tävlar på nationell nivå.

- Vi uppskattar IBU:s initiativ med ”Regional Events” och ser det som en fantastisk möjlighet för våra juniorer att möta bra, internationellt motstånd under säsongen, säger Ulrika Öberg, Nationell Chef på Svenska Skidskytteförbundet.

Den 25–26 februari genomförs två tävlingar i anrika Lillehammer som sanktionerats av det internationella skidskytteförbundet. Svenska skidskytteförbundet uppmanar aktiva skidskyttar från Sverige att delta där vi också uppmanar till samverkan föreningar emellan. SSSF står för anmälningsavgift till samtliga svenska åkare och beroende på deltagarantal kan ett ökat stöd betalas ut i efterhand.

Inbjudan med mer information finner ni i inbjudan (se knapp nedan) Pdf, 263.5 kB, öppnas i nytt fönster.. Anmälan sker centralt från SSSF, där resp förening som avser delta anmäler samtliga av föreningens åkare via en speciell excelfil till Ulrika Öberg (se knapp nedan).

Deadline 20 feb 16.00

Publicerad: 2023-02-07

Senast uppdaterad: 2023-02-08

Författare: Svenska Skidskytteförbundet