Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Foto: Nordic focus

VM-uttagning: Sprint

VM – programmet fortsätter med sprinttävlingar fredag och lördag. Genom en regeländring kommer Sverige att starta med fem + fem åkare på både dam och herrsidan.

IBU har infört en ny regel som betyder att nationer som har åkare placerade topp 15 i den totala världscupen har rätt till en extra startplats under VM. Detta betyder att Sverige kommer att kunna starta med fem damer och fem herrar i alla individuella lopp. I herrsprinten har Sverige sex startplatser eftersom Martin Ponsiluoma är regerande Världsmästare.

Utifrån detta ändras nu Sveriges sprintlag till fem damer och fem herrar:

Damer:

Anna Magnusson
Hanna Öberg
Linn Persson
Elvira Öberg
Mona Brorsson

Herrar:

Jesper Nelin
Martin Ponsiluoma
Emil Nykvist
Sebastian Samuelsson
Peppe Femling

- Det här är en så pass ny regel att vi, och många andra nationer inte har vetat om den. Detta är såklart positivt då vi har fem damer på plats och som kommer komma till start under sprinten. För herrarnas del kommer vi inte att flyga ner någon extra åkare för att fylla vår herrkvot (sex åkare). Detta med anledning av att vi har haft sjukdom i laget som tävlade i IBU-cupen i Obertilliach och vi vill inte riskera att få in smitta i laget som är på plats i Oberhof, säger Huvudtränare Johannes Lukas.

Damerna startar kl. 14:30, fredag den 10 februari.

Herrarna startar kl. 14:30, lördagen den 11 februari.

Publicerad: 2023-02-09

Senast uppdaterad: 2023-02-10

Författare: Svenska Skidskytteförbundet