Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Laguttagning: Stafetter

VM i Oberhof har inneburit stora framgångar för svensk del, där landslaget redan nu tangerat det tidigare rekordet på 6 medaljer. Nu kvarstår två stafetter och två masstarter på VM och Sverige har goda chanser på nya medaljer.

Det är två starka lag som ska tävla för Sverige under lördagens stafetter på VM i Oberhof. De svenska herrarna har visat stark skidåkning under hela mästerskapet där Sebastian Samuelsson har visat framfötterna tydligast med sina två bronsmedaljer. Sebastians har tidigare under VM visat upp en fin spurtförmåga efter duellen på söndagens jaktstart.

På damsidan är Sverige favorittippade med sin ledning i den totala stafettcupen. Linn Persson och Hanna Öberg har båda två tagit dubbla individuella medaljer och Anna Magnusson har visat på fin form med en 9e plats på sprinten. Elvira Öberg är tillbaka efter sjukdom och kör den tredje sträckan.

- Vi har goda chanser. Allt kan hända i stafett - framför allt i dessa svåra förhållanden, säger Johannes Lukas, huvudtränare på Svenska skidskytteförbundet.

Herrstafettlaget

  1. Peppe Femling
  2. Martin Ponsiluoma
  3. Jesper Nelin
  4. Sebastian Samuelsson

Damstafettlaget

  1. Linn Persson
  2. Anna Magnusson
  3. Elvira Öberg
  4. Hanna Öberg

Herrarnas stafett startar 11:45 på lördagen och damernas stafett startar 15:00. Samtliga tävlingar sänds i SVT.

Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-18

Författare: Svenska Skidskytteförbundet