Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Felicia sjua i masstarten

Felicia Lindqvist var klart bäst av de svenska damerna på sjunde plats i tisdagens masstart i IBU-cupen på de tuffa banorna i Canmore, efter endast ett missat skott. Simon Hallström hamnade på 30:e plats i herrarnas lopp där alla tre svenskarna hade svårt att bemästra vinden.

Damer masstart

Felicia Lindqvist inledde med fullt i första liggande och lämnade vallen som nia, fyra sekunder bakom fransyskan Gilonne Guigonnat. Hon fortsatte med samma fina resultat även i det andra skyttet och avancerade två placeringar, men åkte på en bom i första stående och tappade kontakten med täten. Felicia låg på 18:e plats inför det sista skyttet där hon lyckades nolla för tredje gången, medan många av konkurrenterna tvingades in i straffrundan. Tack vare det gick hon ut på slutvarvet som sjua och höll placeringen in i mål, 1,24 bakom segrande norskan Marthe Kråkstad Johansen. Det var ganska tungt för 27-åringen i spåret, men det stabila skyttet imponerar.

Efter fem fullträffar i det första skyttet var Tilda Johansson tvåa ut från vallen, men missade två skott i andra liggande och föll till 16:e plats. Hon avancerade däremot tre placeringar trots ytterligare en straffrunda i första stående och var 10:a på väg in till det avslutande skyttet. Tyvärr gjorde två bom till att Tilda föll till 19:e plats i mål, 2,18 från segern. Dagens resultat gör att hennes ledning i den totala cupen minskade till 10 poäng före Gilonne Guigonnat, med två tävlingar kvar.

Johanna Skottheim fick en jobbig start med två bom redan i första liggande, men tog revansch med fullt i det andra skyttet. Hon gick ut på det tredje varvet som 15:e åkare, men missade ytterligare ett skott i första stående och föll fem placeringar. Johanna avslutade med samma resultat i det sista skyttet och hamnade på 22:a plats i mål, 14 sekunder bakom Tilda.

Det började riktigt bra för Emma Nilsson med fullt både i första och andra liggande - och inför det tredje skyttet låg hon på sjunde plats, bara en halvminut från täten. Men tyvärr gjorde två bom, följt av ytterligare två missade skott i sista stående att Emma föll till 23:e plats i mål, 10 sekunder bakom Johanna.

Anna Hedström inledde lovande med fem fullträffar i första liggande, men åkte därefter på tre bom i det andra skyttet och föll till 30:e plats. Hon fortsatte dessutom med ytterligare tre straffrundor i det stående skyttena, men avancerade i alla fall till 27:e plats i mål - 3,37 bakom Marthe Kråkstad Johansen.

Efter en bom i första liggande och fullt i det andra skyttet lämnade Ella Halvarsson vallen på 18:e plats, men klättrade sedan sju placeringar efter ytterligare en nolla i första stående. Tyvärr blev det hela fyra bom i det sista skyttet för Ella som föll tillbaka och fick nöja sig med 32:a plats i mål, 5,23 från segern.

Herrar masstart

Simon Hallström fick en bra start med fullt i det inledande skyttet och lämnade vallen på 13:e plats. Däremot föll han tillbaka efter två missade skott i andra liggande och ytterligare en bom i det tredje skyttet. Simon avslutade med tre bom till i sista stående och hamnade på 30:e plats i mål, 4,40 bakom norrmannen Aleksander Fjeld Andersen.

Det blev tre bom redan i de liggande skyttena för Tobias Arwidson som däremot lyckades nolla i första stående. Han låg på 31:a plats inför det sista skyttet, men avslutade med ytterligare två straffrundor och blev 32:a i mål - 16 sekunder bakom Simon.

Oskar Brandt hade en jobbig dag på skjutvallen med hela nio missade skott och fick nöja sig med 34:e plats i mål, 5,16 bakom vinnaren Aleksander Fjeld Andersen.

I morgon fortsätter IBU-cupen i Canmore med sprint. Damerna kör kl. 19.00 medan herrarnas tävling avgörs kl. 22.30 svensk tid.

Text och analys: L-G Alsenius

Publicerad: 2023-03-01

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet