skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
Laget till oslo är klart

Laguttagning Världscup Oslo

Vi är framme vid finalen av världscupsäsongen 2022/2023. Nu ska allt avgöras och Sverige skickar ett lag med 13 åkare. Utropstecknet för helgen är Junior-VM medaljören Sara Andersson som får göra debut i världscupen sista helgen i Oslo.

I och med vinsten i IBU-cupen får Sverige ställa upp med sju damer i de avslutande världscuptävlingarna i Oslo. Tilda Johansson som vann cupen är inte redo för tävlingar sedan touren i Kanada och därför kommer juniorer Sara Andersson att få möjlighet att tävla efter hennes fina insatser på Junior-VM.

Ella Halvarsson, Oskar Brandt och Henning Sjökvist får chansen i världscupen då Sebastian Samuelsson, Stina Nilsson, Emil Nykvist och Viktor Brand inte har kommit tillbaka helt från sjukdom och då kommer att stå den sista världscuphelgen. Ella Halvarsson gjorde en väldigt fin debut i världscupen på hemmaplan med en 33:e plats i distansen. Oskar Brandt är en rutinerad skidskytt som tävlat världscupen många gånger tidigare. Henning Sjökvist vann den inledande SM distansen på Idre Fjäll i november får nu chansen att göra debut i den sista världscupen för säsongen.