Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Olle Dahlin, Marianne och Lars-Evert Nilsson har tilldelats Riksidrottsförbundets förtjänsttecken under Riksidrottsmötet 2023

Under Riksidrottsmötet delades det ut Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Förtjänsttecknet är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. Det instiftades år 1910 och fanns från början i både guld och silver men sedan 1911 har det endast funnits i guld. Mottagare föreslås av specialidrottsförbund (SF) eller RF-SISU distrikt och utses av riksidrottsstyrelsen.

100 personer tilldelas förtjänsttecknet som utdelas vartannat år i samband med Riksidrottsmötet och i år skedde mötet 26–28 maj 2023 i Uppsala. Mottagare av RF:s förtjänsttecken inom skidskytte 2023 var Olle Dahlin Karlstad, Marianne och Lars-Evert Nilsson Östersund som var på plats och mottog utmärkelserna.

Olle Dahlin har varit president för IBU från 2018 och är inne på sin andra mandatperiod om 4 år fram till 2026. Han har under sina år som ordförande i IBU med stor framgång drivit det strategiska arbetet med stort fokus på sportens utveckling, hållbarhet och good governance där en rad demokratiska reformer drivits igenom. Olle var även ordförande för SSSF 2010-2018 och grundande Sundsvall Biathlon. Han sitter i SOKs styrelse i dag.

Makarna Marianne och Lars-Evert Nilsson från Östersund har i drygt 30 år engagerat sig i flera olika roller inom svenskt skidskytte.

Lars-Evert började som ledare när sonen Mattias började åka längdskidor för Östersunds SK. Han har förutom att ha varit ungdomsledare i ÖSK de senaste åren skött bemanningen, främst på skjutvallen, under världscupen i Östersund.

Mariannes främsta roll har varit som kassör inom föreningen och under många år satt hon även som kassör inom Svenska Skidskytteförbundet. Hon hjälper fortfarande till i sekretariatet under världscupen i skidskytte i Östersund och sitter även som kassör i Parasport Jämtland-Härjedalen och är även ledamot i styrelsen för RF-SISU Jämtland-Härjedalen.

Stort grattis till utmärkelserna och tack för ert engagemang för Svenskt Skidskytte.

Publicerad: 2023-05-29

Senast uppdaterad: 2023-05-30

Författare: Svenska Skidskytteförbundet