Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Skidskyttekvällarna hos Volkswagen blev succé!

Under perioden från början av februari till slutet av mars har vår partner Volkswagen Sverige tillsammans med oss på Svenska Skidskytteförbundet arrangerat skidskytteupplevelser på 20 platser från Lund i söder till Kiruna i norr.

Totalt har 1181 entusiastiska besökare i alla åldrar deltagit i evenemangen och det har varit tydligt att skidskytte engagerar och fascinerar gammal som ung.

- Besökarna har varit nyfikna på sporten och vi har fått svara på en massa frågor, särskilt kopplat till skyttet, säger förre landslagsskidskytten Torstein Stenersen som varit med och delat med sig av sina erfarenheter på hela turnén.

En av de mest populära aktiviteterna har varit att testa på elektroniskt skytte, vilket har gett deltagarna en insikt i den utmanande uppgiften att träffa måltavlorna, både med och utan hög puls.

- Vi är glatt överraskade över det stora intresse och engagemang som vi upplevt kring vårt koncept med Skidskyttekvällar runtom i landet hos våra återförsäljare, säger Carl Sundstedt, marknadschef Volkswagen personbilar.

Målet med skidskytteträffarna var bland annat att komma närmare skidskytteentusiasterna, ge dom möjlighet att få med sig ny kunskap om hur det är att vara elitskidskytt och dessutom själva få prova på tjusningen med sporten. Ett annat mål var även att skapa kännedom om varumärket Volkswagen och dess breda modellprogram. Alla dessa mål uppfylldes och man hoppas kunna erbjuda liknande evenemang i framtiden för att fortsätta inspirera och engagera människor runt om i landet.

Foto: Volkswagen

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Författare: Svenska Skidskytteförbundet