Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

Bild från förra årets ungdomslandskamp i samband med Östersundsloppet

Sveriges bästa ungdomar deltar i Östersundsloppet

Den 6 april genomförs Östersundsloppet på Sveriges nationalarena för skidskytte. På tävlingen samlas nybörjare, motionärer, VM-medaljörer samt de ungdomar som presterat bäst resultat vid vinterns viktigaste tävlingar.

Skidskyttesäsongen 23/24 har nått sitt slut och under helgen avgörs vinterns allra sista tävling, Östersundsloppet, Sveriges (och världens) största motionslopp i skidskytte.

Startfältet består av rena nybörjare, glada motionärer, före detta elitaktiva och världselit. Precis som förra året kommer årets upplaga av Östersundsloppet även att samla Sveriges bästa ungdomar. Tre flickor och tre pojkar har tagits ut på resultat vid Ungdoms-SM och Wangeskog cup och kommer att få möjlighet att tävla i landslagskläder både individuellt och i stafett. Dessa ungdomar kommer under helgen att coachas av Skidskytteförbundets landslagstränare Emelie Walheim. De får även skidorna vallade av landslagets vallateam.

- Det är viktigt att motivera ungdomar till idrottglädje. De här ungdomarna har presterat väldigt bra under vintern och vi hoppas att detta äventyr i Östersund ger dem nya erfarenheter och bekantskaper, säger Ulrika Öberg, Nationell chef på Svenska Skidskytteförbundet.

Ungdomarna kommer att ställa upp med två lag på Östersundsloppets stafett. Ett lag med tre flickor och ett lag med tre pojkar, där samtliga tävlar i den svenska landslagsdräkten. Åkarna som kommer att tävla är:

Flickor:
Agnes Liss Berglund, Ornäs IK
Frida Lauri, Anundsjö SF
Lisen Nygård, Ornäs IK

Pojkar:
Aron Lundqvist, Tullus SG
Edvin Håkansson, SK Bore
Erik Tingelöf, I 21 IF

- Dessa ungdomar är riktigt snabba och kommer att ge Östersundsloppets motionärer en riktigt tuff fight. Vi ser fram emot att ta emot dem i Östersund , säger Anna-Maria Uusitalo, Sportchef på Svenska Skidskytteförbundet

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Författare: Svenska Skidskytteförbundet