Gå till innehåll
Region Jämtland Härjedalen
Region Jämtland Härjedalen

Jämtland/Härjedalen segrare i Riksfinalen

Vinst till JH

Mellan 10 och 12 februari genomfördes Riksfinalen på Svegs skidstadion i Härjedalen. Det var ca 45 deltagande ungdomar från vår egen region och tillsammans lyckades de bärga hem den totalsegern till regionen igen. Stort grattis och härligt kämpat!

De glädjefyllda tävlingarna lockar skidskytteungdomar från hela landet och det var deltagarrekord i år. Riksfinalen är den tävling på året då skidskytte är som allra roligast. Ungdomar från hela landet hade rest till Sveg för att tävla mot varandra i sprint på skicrossbana, distans och stafett. Evenemangets huvudfokus är att skapa en gemenskap utan gränser. I stället för att tävla för sin förening, tävlar ungdomarna för sin region. Allt för att komma närmre varandra och stärka den svenska skidskyttefamiljen.

Riksfinalen genomförs för ungdomar mellan 12 och 15 år, så för många 12 åringarna är det första gången de tävlar mot ett nationellt motstånd.

Alla från Jämtland/Härjedalen kämpade hårt i helgen, både aktiva och ledare. Ungdomarna presterade finfina resultat i spåren och på skjutvallen och ledarna kämpade med att rodda allt runt omkring så som inskjutning, nummerlappar, se till att alla kommer till start och hittar dit de ska. Alla aktiva och ledare bodde tillsammans på en skola och under lördagen så var det en härlig kamratmiddag. Söndagen avslutades med stafetter och J/H hade hela 8 lag till start, helt fantastiskt!

Bra jobbat i helgen alla inblandade!

Publicerad: 2023-02-13

Senast uppdaterad: 2023-02-28

Författare: Region Jämtland Härjedalen