Gå till innehåll
Region Öst
Region Öst

Täby IS Skidklubb

Man bör vara ca 8-10 år innan man börjar med skyttedelen och det brukar ta 3-5 ggr innan man får kläm på grunderna.

Tack vare den stora tillströmmingen av nya som vill komma och prova har vi beslutat att man måste uppnå en viss nivå på skyttet innan man kan börja med den skidskyttespecifika skytteträningen.

För att kunna få någon behållning av skidskytteträningen samt att göra träningen så effektiv och rolig som möjligt skall man via skytteföreningens vanliga träning ha lyckats ta silvermedaljen i skytte. Man tar medaljerna (brons >= silver) genom att komma och lära grunderna i skytte i luftgevärshallen tisdagar och/eller torsdagar mellan kl 18-20 (ej under skolloven). Man kan betala per gång eller bli medlem. Som medlem är medaljerna betalda via medlemsavgiften annars betalar man dom individuellt.

För mer info om Täby Skytteförening titta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den specifika skidskytteträningen är på onsdagar kl 18-20. På lördagar tränar vi spring/skidskytte utomhus vid Gullsjön. Vi försöker även träna utomhus någon av vardagskvällarna så länge ljuset och vädret tillåter. För träningstider/datum se kalendern här intill (ändringar kan ske).

När det gäller tävlingar så håller vi oss främst inom regionen (Öst) och då framförallt Häverödal, Storvreta och Riala.

Inom föreningen finns ett antal utbildade skytteledare men eftersom vi har att göra med skjutvapen så förutsätter vi att omyndiga följs av en vuxen som kan hjälpa till att upprätthålla säkerhet och vara allmänt behjälpliga.

Skidträningen genomförs tillsammans med Täby IS Skidor. För mer info om Täby IS Skidor titta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Adress:

c/o Per Lindqvist
Stålgränd 8
187 44 TÄBY

Kontakt:

e-post: info@tabyisskidor.se

Publicerad: 2022-10-04

Senast uppdaterad: 2024-04-07