Gå till innehåll
Region Syd
Region Syd

Läger 2023

Gemenskap - Glädje - Galenskap

Nästa säsong, som börjar 1 maj, kommer även ungdomar födda 2008 att vara en del av Skidskytte Team Syd då de tar steget att bli skidskyttejuniorer.

Vill du vara med i Team Syd denna säsong så skicka mig namn, mail, mobilnr, förälders mail o mobil samt skidskytteklubb man tillhör. Då kommer man få inbjudningar till de aktiviteter som vi kommer anordna. Är du intresserad att vara med på läger så skriv till mig på jolars@live.se vilket/vilka så fort du bestämt dig. Vissa läger finns det ett maxtak och det är först till kvarn som gäller.

Alla priser är cirkapriser vilket gör att det kan bli någon hundralapp + eller -. De är inte heller subventionerade av Skidskytte Region Syd. Styrelsen kan ta beslut att subventionera vissa läger vilket då kommer informeras om och som då gör priset än lägre.

-------

13 – 14 maj är det uppstartsläger i Borås med boende hos Ymer. Innehållet är tester som Cooper test. En tränare från Borås SK kommer coacha teknik på rullskidor där vi kommer använda ett rullband. Vi kommer även åka rullisar utomhus. Mycket av Gemenskap, Glädje och Galenskap kommer också finans med. Ca. kostnad 1100 kr inkl allt . (Detta läger kommer vi behöva hjälp av några föräldrar som hjälper till med maten)

17 – 21 juni anordnas Swedemount Biathlon Camp i Grebbestad. Lägret är ett samarbete mellan Sportshopen & Skidskytteexperten. Detta läger med en tydlig inriktning på äventyr kommer genomföras på bohuslänska klippor och skär. Bad i salta böljor efter svettiga aktiviteter utlovas Här ska deltagarna få upplevelser som flyttar deras gränser. Vi bor i stugor på Tanumstrand, här kan även föräldrar boka in sig om man samtidigt vill ha en semester, Sportshopen ligger nära och kommer ge erbjudande till deltagarna. Ca. pris 3000 kr vilket inkluderar boende, mat samt aktiviteter. Maxtak på 20 deltagare.

30 juni – 5 juli är det träningsläger i Lövhult, Nässjö där vi tränar på mycket på skidskyttearenan. Boende i Lövhult. Pris ännu inte satt.

31 juli – 4 augusti är det Pre-SM camp I Sollefteå. Rullskidskytte-SM kommer gå i Sollefteå 18 – 20 augusti. På detta läger kommer deltagarna få lära känna banorna och skjutvallen vilket är en fördel och trygghet. Vi bor på Hallstaberget med helpension och tillgång till Spa. Pris ca. 4000 kr Maxtak 20 personer + 4 st ledare.

I början av september planeras återigen för ett träningsläger på Gotland torsdag - söndag. Inga datum bestämda ännu. Här kommer man bl.a åka rullisar utmed hav och raukar, bada i kalkbrott och tävla på Svaide-Romas skidskyttearena.

Höstlovet och IdreFjäll börjar bli en klassiker. Ser fram emot detta redan nu. Pris ännu inte satt men omkring 4000 kr kan man gott räkna med.

Sedan drar det ihop sig till en ny tävlingssäsong.

Mvh

Jörgen

0708-571559

Publicerad: 2023-03-10

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Författare: Karin Nordling