Gå till innehåll
Region Syd
Region Syd

Bli junior med Team Syd

Skidskytte Team Syd erbjuder läger till alla födda 2008 eller tidigare, med syfte att introducera till ett juniorliv i skidskytte och vad det innebär.

Vi närmar oss slutet på denna säsong och har börjat planera för nästa som startar 1 maj. Med detta så kommer alla födda 2008 bli juniorer vilket kommer vara ett stort kliv för de flesta. Det innebär att man ska börja åka med geväret på ryggen samt skjuta stå på tävlingar. När man tävlar nationellt så är det endast .22 som man kan använda. Många vill komma in på skidskyttegymnasier och har då fram till januari 2024 att visa resultat som möjliggör antagning till någon av skolorna man valt.

Många ungdomar i våra föreningar i södra Sverige upplever att de är ganska själva i sin ålder och gärna vill ha jämnåriga att sparras mot vilket både inspirerar och motiverar. Gemenskap är nog det mest värdefulla vilket de allra flesta vittnar om.

Sagt av en som är med i Team Syd men nu är en etablerad junior ”För mig var teamet och få komma iväg o åka på läger, en viktig inspiration och en stor anledning till att jag håller på med skidskytte. Utan det hade jag nog aldrig hållit på med skidskytte. Sedan var det speciellt för mig eftersom att vi är en så liten klubb som inte har så mycket träningar eller ungdomar i klubben. Det var roligt att få vara med i en tajt grupp med folk att sparras mot och träna med. Att åka på läger var väldigt kul och väldigt lärorikt”

Läs mer om lägren i Team Syd.

Publicerad: 2023-03-21

Senast uppdaterad: 2023-03-21