Gå till innehåll
Logotype
Placeholder

Information till dig som besöker BMW IBU World Cup i Östersund

Allt talar för en riktig publikfest på årets världscup och vi hoppas att du som besökare är redo att heja fram världens bästa skidskyttar till nya framgångar. Nedan har vi samlat information till dig som kommer som besökare till världscupen i Östersund.

Ta del av tävlingarna från läktaren eller från spåret

Nytt för i år är att vi inte säljer några specifika spårbiljetter. Alla med entrébiljett är välkomna till läktaren. Är du mer intresserad av att stå i spåret är du självklart välkommen att göra det. Läktaren har begränsat antal platser och här är det först till kvarn som gäller. Är det mot förmodan fullt på läktaren finns plats bredvid läktaren eller längs spåret.

Kom i tid

Intresset för att se de svenska skidskyttestjärnorna på hemmaplan är mycket stort, vilket innebär att det kan bli köer i entrén. För att vara säker på att inte missa något uppmanar vi dig att komma i tid. Inne på publikområdet finns det mycket att göra innan tävlingarna börjar!

Febril aktivitet i publikområdet

Som besökare på världscupen i Östersund finns det mycket mer att göra än att se på skidskytte. Inne på publikområdet finns det flera partners som arrangerar roliga tävlingar och aktiviteter. Allt från laserskytte till att klappa ponnys. Inne på området finns även möjlighet att köpa souvenirer och merch för att sticka ut extra mycket på läktaren.

Är du hungrig och kall finns det möjligheter att både äta och dricka inomhus i något av de två publiktälten. Utomhus på publikområdet finns även enklare förtäring så som korv och kolbulle till försäljning.

Gratis buss-shuttle mellan busstorget och skidsation

2 timmar innan första start kör Frösö Bussresor shuttle-trafik mellan centrala Östersund och skidstadion. Bussarna är gratis för dig med biljett till världscupen och avgår från nedre delen av busstorget för att sedan släppa av dig vid skidstation. Bussarna avgår var 20e minut med start 11:00 på torsdag, 11:40 på lördag och 10:40 på söndag.

Res gratis med stadsbussarna

Du som har köpt en biljett till BMW IBU World Cup i Östersund åker gratis med Östersunds stadsbussar till och från tävlingen. Linje 2 passerar Östersund centrum och Östersunds skidstadion. Visa chauffören din biljett när du hoppar på bussen. Flera linjer förstärks under evenemanget för att säkerställa den utökade efterfrågan.

Gratis parkering för dig som samåker*

Har du inte möjlighet att komma till skidstadion till fots eller med stadsbuss finns det en parkeringsplats i nära anslutning till arenan. Parkeringen är avgiftsbelagd om du åker två eller färre i fordonet. *Samåkning uppmuntras så är ni fler än tre personer i bilen så parkerar ni gratis.

Parkeringen är belägen på andra sidan vägen från skidstadion. Strax ovanför ICA Maxi och Jämtkraft Arena.