Gå till innehåll
Logotype

Startar: 10/03 00:00

Slutar: 10/03 00:00

Världseliten i skidskytte är på plats i Östersund

Publiken bakom Elvira Öberg

Foto: Nordic Focus

Igår startade världscupen på Nationalarenan i Östersund. Över 3000 åskådare infann sig på läktarna och spred härlig stämning under den klarblå himmeln. Vem vill inte vara på plats och ta del av en sådan upplevelse efter det fantastiska VM som vårt skidskyttelandslag har levererat?

Arenan badade i morgonsol, det var lugnt och tyst på vallen. Manchestern låg orörd och de svarta prickarna på skyttevallen syntes klart och tydligt. Vindstilla på arenan i Östersund hör inte till vanligheterna, men den här morgonen hängde de röda vimplarna rakt ner. Det skulle ännu dröja några timmar innan tystnaden skulle brytas, av det härliga sorlet av människor från hela världen och skotten från gevären på skyttevallen.

Ett par timmar senare var publikområdet fyllt med aktiviteter, både för barn och vuxna. En spännande lekplats för barnen, kasttävling av ärtpåsar på måltavlor och möjlighet att skjuta elektroniskt skidskytte. Många av skidskytteförbundets partners var på plats och bjöd på aktiviteter, tilltugg, tävlingar och trevliga samtal.

Doften av god lokal mat spred sig samtidigt på området. Man kunde köpa sig något gott att äta och dricka, sedan sätta sig vid någon av de många sittplatserna vid de värmande eldkorgarna och renskinnsfällarna. Musik spelades och blandades med sorlet av glada fans. Det gick inte att undvika att ryckas med i den härliga atmosfären när de över 3000 åskådarna dansade, sjöng, viftade med flaggor och hejade fram alla atleter, både våra egna och övriga nationers. Det låg en häftig känsla i ljudet av det gemensamma suset i publiken när skotten avlossades och träffade eller missade.

Ville man inte stå på den välfyllda läktaren så kunde man stå ute i skogen eller i backen och känna närheten, farten och kraften när skidskyttarna åkte förbi. Där kunde man ge en extra push och hejaramsa till den åkare vars kropp och knopp skrek av trötthet.

Även om de svenska åkarna inte fick till det i spåret så är just er närvaro på plats ovärderlig för våra atleter. Att de får känna och höra er support gör att de orkar ladda om för resterande tävlingar.

På lördag den 11 mars är det dags för spännande stafetter på både dam- och herrsidan. På söndag den 12 mars är det sedan dags för de avslutande masstarterna.

Ett tips om man inte vill promenera upp till tävlingarna är att det går gratis buss-shuttles mellan busstorget i centrum och arean. Avgång var 20:e minut med start kl 11:40 på lördag och kl 10:40 på söndag.

Och har du köpt en biljett till BMW IBU World Cup i Östersund åker du gratis med Östersunds stadsbussar till och från tävlingen.

Kom ihåg att nytt för i år är att vi inte säljer några specifika spårbiljetter. Alla med entrébiljett är välkomna till läktaren eller spåret. Så vill du ha en plats på läktaren se till att komma i tid!

Kom och känn pulsen på publikområdet, skjutvallen, läktaren eller vid spåret. Kom och stötta våra skidskyttar och upplev spänningen med skidskytte i världsklass. Detta vill ni inte missa!

Biljetter köper ni här

https://worldcupostersund.se/varldscup-i-skidskytte/biljetter Länk till annan webbplats.

Välkommen!

Publiken i Östersund

Foto: Julius Kinnunen