Gå till innehåll
Logotype
Placeholder

Svenskt Skidskytte AB kommer att arrangera längdvärldscupen i Östersund 9-10 december 2023

Svenskt Skidskytte AB är stolt att meddela att längdvärldscupen kommer arrangeras i Östersund i december. Med erfarenheter från flertalet tidigare skidskyttevärldscuper och längdvärldscup 2015, tar Svenskt Skidskytte AB åter rollen som arrangör av denna längdvärldscup.

– Längdvärldscupen i Östersund är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp vår mångsidighet som arrangör och vår starka kompetens inom evenemangsorganisation, vi är glada över samarbetet med Östersunds SK, Svenska Skidförbundet och FIS för att skapa en unik upplevelse för både deltagare och publik säger Rikard Grip, Generalsekreterare för Svenskt Skidskytte och VD för Svenskt Skidskytte AB.

Genom att arrangera både skidskytte- och längdtävlingar på samma stadion under totalt nio tävlingsdagar, från den 25 november till 10 december 2023, strävar Svenskt Skidskytte AB efter att skapa en minnesvärd och spännande tävlingsperiod för både lokala och idrottsentusiaster världen över.

Att arrangera både en skidskyttevärldscup och en längdvärldscup i Östersund kloss i kloss ger flera positiva miljö, sociala och ekonomiska samordningseffekter.

– Samarbetet med Svenska Skidförbundet och FIS ger oss en unik möjlighet att och sätta Östersund på kartan som en stark vintersportdestination," tillägger Rikard Grip. "Vi är övertygade om att den kommande längdvärldscupen kommer att vara en framgång både på och utanför arenan."

Svenska Skidförbundets längdchef, Lars Öberg är mycket nöjd med årets världscupkalender och ser fram emot det nya samarbetet med Skidskytteförbundet;

– FIS beslut har många fördelar och samarbetet med Skidskytteförbundet ger ännu fler. Synergieffekterna är många och det är unikt att vi samverkar med ett annat förbund för att säkerställa att vi lever upp till de förväntningar som ställs på oss, säger Lars Öberg.

Vi ser fram emot att välkomna deltagare, åskådare och media till en unik tävlingsperiod fylld av spänning och glädje.