Gå till innehåll
Logotype

Väskförbud på skidskytte- och längdvärldscupen i Östersund

Världscuporganisationen har beslutat att införa väskförbud på de stundande världscuptävlingarna i såväl skidskytte som längdskidor.

Vi har beslutat att införa väskförbud på de stundande världscuptävlingarna i såväl skidskytte som längdskidor. Beslutet har fattats efter en kontinuerlig dialog med polismyndigheten. Skötväskor och väskor för medicinskt bruk är undantagna förbudet och kommer att visiteras innan entrépassage till arenan.

Vi uppmanar besökare, och ni är många, att klä er varmt och bege er till stadion för spännande tävlingar. Det är tillåtet att ha förstärkningsplagg med sig så länge de bärs i händerna.

- Förberedelserna inför den härliga publikfesten fortsätter, säger Martin Ohlsson, projektledare för världscuptävlingarna i Östersund. Jag vill poängtera att vi inte har fått några nya säkerhetsaspekter riktade mot arrangemanget utan snarare handlar det om en anpassning till det generella väskförbudet som gäller vid större evenemang men som inte gällde när vårt evenemangstillstånd beviljades.