Gå till innehåll
Logotype

IBU BMW World Cup - 282 åkare och 1000 funktionärer är redo

Nio tävlingsdagar, fjorton tävlingar och två sporter. Imorgon startar skidskyttetävlingarna och det finns fortfarande biljetter kvar.

Världscupen i Östersund arrangerades för första gången för 34 år sedan, år 1989. Nu är det dags igen. När säsongens första startskott avlossas kommer det att ha gått exakt 251 dagar sedan den sista åkaren korsade mållinjen i Holmenkollen under säsongen 2022/2023.

282 skidskyttar, varav 146 herrar och 136 damer, från 28 nationer, kommer att tävla om säsongens första världscuppoäng.

Bakom åkarna står också tränare, vallare, fysioterapeuter och ledare som har betydelsefulla roller för alla framgångar, totalt över 300 personer som arbetar bakom kulisserna.

För att möjliggöra tävlingar i världsklass behövs många ideella funktionärer. På världscupen i Östersund arbetar över 1 000 funktionärer för att möjliggöra tävlingarna och oförglömliga publikupplevelser.

Fram till idag har över 16 000 förköpsbiljetter sålts. Cirka 900 av dessa är Local Hero-paket som ger entré till samtliga skidskytte- och längdtävlingar. Dessutom får de en Jämtlandsinspirerad mössa.

Under världscupen i Östersund utlovas en magisk publikfest där åskådare från 16 nationer samlas för att heja fram sina favoriter. I Sverige har det sålts biljetter i alla våra 21 län. Listan med flest sålda biljetter per stad toppas av Östersund, Uppsala, Umeå, Sundsvall, Stockholm och Göteborg.

Den som inte kan vara plats på Nationalarenan i Östersund kommer som vanligt kunna följa tävlingarna ändå. Det är cirka 200 personer som arbetar för att tävlingarna ska sändas över hela världen.

Det är dock inte försent att köpa biljetter för att få känna pulsen. I spåret, på skjutvallen, hos publiken!