Gå till innehåll
Logotype

Startar: 25/11 00:00

Slutar: 25/11 00:00

Svensk succéöppning med seger i singelmixstafetten

Det började illa men slutade i succé! Sverige genom Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg vann singelmixstafetten när världscupen inleddes på Östersunds skidstadion på lördagen Norge var tvåa och Frankrike slutade trea.

Sverige såg dock ut att ha förstört alla sina möjligheter redan på den inledande sträckan då Sebastian Samuelsson hade stora problem på skjutvallen, tvingades använda fyra extraskott och växlade över till Hanna Öberg som 17:e lag, 35 sekunder efter täten. Men Öberg gjorde en monstersträcka och när hon växlade tillbaka till Sebastian Samuelsson hade Sverige tätkänning som trea.

Samuelsson fick sedan revansch på sin darriga inledning, åkte fort och sköt perfekt, och förde upp Sverige i täten. Och den chansen förvaltade Hanna Öberg på bästa sätt även om hon släppte in Norges Juni Arnekleiv i matchen på den sista sträckan. Men på spurtvarvet var Hanna starkare än norskan och i mål var den svenska segermarginalen 13,8 sekunder.

- Det här kunde inte ha blivit så mycket bättre, summerade Sebastian Samuelsson den svenska insatsen.

Det norska laget med Sturla Holm Laegreid och Juni Arnekleiv var med i täten genom hela tävlingen men förlorade matchen mot Sverige på den tredje sträckan där Laegreid inte kunde hänga med i Sebastian Samuelssons framfart.

Frankrike med Fabien Claude och Julia Simon startade tävlingen bäst men Claude sköt illa på den tredje sträckan och tvingades till två straffrundor. Där försvann chansen till seger. Frankrike blev nu trea, drygt 42 sekunder efter Sverige i mål.

Slovenien åkte i mål som fyra, Österrike var femma och Schweiz knep sjätteplatsen.