Gå till innehåll
Logotype

Startar: 26/11 00:00

Slutar: 26/11 00:00

Tyskland tog en dubbel
i herrarnas distanstävling

Tysk succé i damernas distanstävling. Visst, men de tyska herrarna var ännu bättre!
# Etta Roman Rees, hans första seger i världscupen.
# Tvåa Justus Strelow, hans första pallplats i världscupen.
Det var länge sedan det såg ut så då fransmän, norrmän och till viss del även svenskar har dominerat länge bland herrarna.

Det var verkligen Tysklands dag när distanstävlingarna avgjordes på söndagen. Tre tyskor bland de fem första bland damerna, dubbelt Tyskland i topp bland herrarna!
30-årige Roman Rees knep segern. Två gånger tidigare har han varit på prispallen, nu tog han sin första seger efter en lång karriär. Rees hade tätkänning hela vägen efter tre felfria skytteinsatser och kunde kosta på sig ett missat skott i sista ståskyttet.

- Det kom som en överraskning för mig att jag var med i tätstriden efter att ha missat ett skott i sista serien, jag hade ingen koll på hur jag låg till på spurtvarvet. Det här känns helt overkligt, sa en mycket glad vinnare efter tävlingen.

Marginalen till tvåan, landsmannen Justus Strelow, var dock tillräcklig - i mål skiljde drygt 12 sekunder mellan de två. För Strelow (som också han sköt 19 träff av 20) innebar andraplatsen ett första besök på världscupens prispall!

De senaste årens totaldominant, norrmannen Johannes Thingnes Bö, fick nu nöja sig med en tredjeplats. Två bom var en för mycket den här gången för att han skulle kunna utmana om segern.

- Två mil i Östersund kändes som en tremil, det var långt i dag, summerade Bö efter loppet.
Sebastian Samuelsson blev bäste svensk på en sjunde plats. Samuelsson åkte klart snabbast av alla men tre bom var en för mycket den här gången.

- Jag är besviken på den första stå serien, annars var det här ett bra lopp, summerade Sebastian sin insats.