Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Svenskt skidskytte inleder samarbete med Garmin

Svenskt skidskytte inleder samarbete med Garmin

Svenskt skidskytte inleder samarbete med Garmin

Svenska skidskyttelandslaget inleder samarbete med Garmin. Våra åkare behöver avancerad utrustning för att kunna mäta sina framsteg och detta är något Garmin kommer kunna tillgodo se oss med.

– Garmin är mycket glada över att nu få samarbeta med skidskyttelandslaget, säger Jan-Åke Arenäs, vd på Garmin Nordic.

– Garmin satsar stort på nya innovativa funktioner i sina träningsklockor som hjälper dem som tränar att prestera bättre. Samarbetet med skidskyttelandslaget är idealiskt för båda parter då vi tillsammans med tränarna kan testa och utvärdera befintliga och nya funktioner i våra avancerade multisportklockor.

Nyligen lanserades Garmins nya Forerunner 955. Det är en multisportklocka med solenergiladdning och många olika aktivitetsprofiler som mäter avancerade träningsdata som löpdynamik, VO2 Max, prestationsförhållande, träningseffekt, återhämtning och mycket mer. Dessutom registrerar den hälsodata såsom sömn, stress och pulsmätning dygnet runt. Dessutom är den snygg och passar perfekt även på möten eller middagen på kvällen.

– Inom elitidrott är det detaljerna som avgör om du ska lyckas eller inte, säger Johannes Lukas, skidskyttelandslagets huvudtränare. Vi strävar efter att vara bäst i världen och för att lyckas med det så måste vi tillhandahålla den bästa tänkbara utrustningen till våra aktiva. Jag styr träningen genom att analysera pulsfilerna från varje träningspass. Därför är det viktigt att informationen som jag får ut från pulsklockorna är exakt och tillförlitlig. Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Garmin.

Med Garmins smartwatches för multisport kan skidåkarna tillsammans med sina tränare har koll på sina prestationer både under träningspass och tävlingar. Klockan, tillsammans med pulsband och den välutvecklade och användarvänliga plattformen Garmin Connect, levererar träningsdata på ett snyggt och tydligt sätt som är enkelt att analysera för att hjälpa dem att utvecklas i sin träning.

Kontaktpersoner

Camilla Friman, Garmin. Tel 076-620 26 72
Teodor Peterson, Svenska Skidskytteförbundet. Tel 070-272 09 32

Om Garmin

Garmin tillverkar och utvecklar produkter för alla som älskar outdoor-livet. Garmins produkter har revolutionerat livet för löpare, cyklister, simmare och atleter på alla nivåer. Garmin är hängivna sitt arbete med att utveckla teknologi som hjälper människor att förbli aktiva och prestera bättre. Garmin tror att varje dag är en möjlighet till innovation och att bli bättre än vad du var igår. Andra varumärken inom Fitness hos Garmin är Tacx och Firstbeat Analytics™.

Publicerad: 2022-09-15

Senast uppdaterad: 2022-09-18