Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

NATIONELLA TÄVLINGAR

RIKSFINALEN I SVEG

Mellan 16 och 18 februari genomförs Riksfinalen på Svegs skidstadion belägen i Härjedalen. De glädjefyllda tävlingarna lockar skidskytteungdomar från hela landet och det förväntas deltagarrekord.

Riksfinalen är den tävling på året då skidskytte är som allra roligast. Ungdomar från hela landet reser för att tävla mot varandra i sprint på skicrossbana, distans och stafett. Riksfinalen genomför för ungdomar mellan 12 och 15 år, så för 12 åringarna är det första gången de tävlar mot ett nationellt motstånd.

Evenemangets huvudfokus är att skapa en gemenskap utan gränser. I stället för att tävla för sin förening, tävlar ungdomarna för sin region. Allt för att komma närmre varandra och stärka den svenska skidskyttefamiljen.

Så här såg Riksfinalen ut 2022 när den egnomfördes i Dala-Järna.

Utöver de Svenska mästerskapen genomförs det mängder med tävlingar i Sverige, så som Swe Cup, Riksfinalen och Regionstävlingar. Följ gärna Svenskt Skidskytte på sociala medier för uppdateringar kring våra nationella tävlingar. 

Swe Cup

Swe Cup, även kallat Sverigecupen, är tävlingskategorin där våra svenska stjärnor föds. Under hela säsongen genomförs det tävlingar i hela Sverige, där ungdomar, juniorer och seniorer kämpar för poäng i den totala cupen. Under en säsong genomförs det totalt 10 Swe Cup-tävlingar på 5 olika orter.

Riksfinal

Riksfinalen är en årligen återkommande tävlingshelg där ungdomar från hela Sverige möter varandra, ofta för första gången. Under Riksfinalen tävlar man för sin region och det blandas in lite nya tävlingsformer som skicross i det annars traditionella upplägget med individuella tävlingar och stafetter.

Regionstävling

Ute i våra regioner genomförs det flertalet regionstävlingar. Dessa tävlingar är perfekta för de som är nybörjare, eller för de som känner att det inte räcker att bara tävla på Swe Cupen.

Publicerad: 2022-08-05

Senast uppdaterad: 2023-11-07

Författare: Svenska Skidskytteförbundet

Länkar:

Här hittar du resultat och startlistor för dessa nationella tävlingar.

Svenskt skidskytte på sociala medier: