Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE

NATIONELLA TÄVLINGAR

Utöver de Svenska mästerskapen genomförs det mängder med tävlingar i Sverige, så som Swe Cup, Riksfinalen och Regionstävlingar. Dessa tävlingar brukar inte livesändas utan följes enklast på plats. Följ gärna Svenskt Skidskytte på sociala medier för uppdateringar kring våra nationella tävlingar. 

Swe Cup

Swe Cup, även kallat Sverigecupen, är tävlingskategorin där våra svenska stjärnor föds. Under hela säsongen genomförs det tävlingar i hela Sverige, där ungdomar, juniorer och seniorer kämpar för poäng i den totala cupen. Under en säsong genomförs det totalt 10 Swe Cup-tävlingar på 5 olika orter.

Riksfinal

Riksfinalen är en årligen återkommande tävlingshelg där ungdomar från hela Sverige möter varandra, ofta för första gången. Under Riksfinalen tävlar man för sin region och det blandas in lite nya tävlingsformer som skicross i det annars traditionella upplägget med individuella tävlingar och stafetter.

Regionstävling

Ute i våra regioner genomförs det flertalet regionstävlingar. Dessa tävlingar är perfekta för de som är nybörjare, eller för de som känner att det inte räcker att bara tävla på Swe Cupen.

Publicerad: 2022-08-05

Senast uppdaterad: 2022-08-09

Författare: Svenska Skidskytteförbundet

Länkar:

Här hittar du resultat och startlistor för dessa nationella tävlingar.

Svenskt skidskytte på sociala medier: