Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
IBU

Två svenskar på toppositioner inom IBU

Vid Internationella Skidskytteförbundets (IBU) kongress omvaldes idag Olle Dahlin som President samtidigt som Ulrika Öberg valdes in i Tekniska Kommittén. Båda uppdragen är viktiga för IBU´s strategiska utveckling och ger goda möjligheter att påverka skidskyttets framtid.

Olle var ensam kandidat till presidentposten, men det faktum att samtliga nationer röstade för honom visar att skidskytterörelsen står enad bakom sin president

- Det är med stolthet jag tackar för det fortsatta förtroendet att arbeta för skidskyttefamiljen, säger IBU´s President Olle Dahlin.

Presidenten väljs för en period på fyra år fram till 2026.

- Det här känns jättebra, nu kan det goda arbete Olle påbörjat fortsätta under kommande fyra år, säger Svenska Skidskytteförbundets Ordförande Sofia Domeij. Vi ser nu fram emot en agenda med fortsatt fokus på sportens utveckling, hållbarhet och good governance.

Olle Dahlin och Velmir Vukadin

Olle Dahlin och Velmir Vukadin. Foto: IBU

Sverige hade också nominerat Ulrika Öberg till den tekniska kommittén. När rösterna räknades stod det klart att Öberg fått näst flest röster av alla och tar plats i det viktiga organet som utvecklar skidskyttet. Hon kommer att fortsätta sitt uppdrag som nationell chef på Svenska skidskytteförbundet parallellt med uppdraget.

- Ulrika Öberg har och har haft en stor betydelse för svenskt skidskytte de senaste decennierna. För nio år sedan var hon den första kvinnliga tävlingsledaren för en världscuptävling och nu stärker hon vår ställning inom IBU genom att ta plats i den tekniska kommittén. Vi är övertygade om att hon kommer att göra viktiga insatser även där, säger Sofia Domeij.

Ulrika Öberg och Rikard Grip.

Ulrika Öberg och Rikard Grip på IBU kongress. Foto: IBU

För mer information kontakta:

Sofia Domeij
Ordförande Skidskytteförbundet
+ 46 70 316 40 40

Publicerad: 2022-09-18

Senast uppdaterad: 2022-10-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet