Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Elvira Öberg går i mål under Sverigepremiären i Idre

Sveriges skidskyttepremiär når internationell storpublik

Sverigepremiären i Skidskytte som traditionsenligt arrangeras i Idre Fjäll 12-13 november växer sig allt starkare. Med en miljonpublik i TV-sofforna blir Sverigepremiären i år även starten för SVT´s Vinterstudio.  Glädjande nog kommer tävlingarna i år att sändas live i fransk TV med franska landslaget på startlinjen!

 Sverigepremiären har länge varit en viktig observationstävling för svensk skidskytteelit och sedan två år tillbaka har skidskyttefansen kunnat följa dramatiken live i SVT. På startlinjen har vi genom åren sett deltagare från bland annat Tjeckien, Rumänien, Italien, Frankrike och Moldavien, och därmed även utländska stjärnor som Dorothea Wierer och Marketa Davidova.

För tredje året sänds Sverigepremiären i SVT och under 2021 nåddes en miljonpublik i svensk TV och i år pekar allt på att ännu fler kommer att följa tävlingarna live genom att de kommer sändas i franska L´Equipe, som är Frankrikes främsta leverantör av vintersport.

- Det är otroligt roligt att se hur tävlingarna i Idre fortsätter att växa och tillsammans  med L´Equipe tar vi nu tävlingarna till nästa nivå, säger Rikard Grip, Generalsekreterare på Skidskytteförbundet.

Efter en lång barmarksperiod är det äntligen dags att släppa loss skidskyttarna på snö. Redan nästa vecka åker det svenska landslaget till Idre Fjäll för ett två veckor långt träningsläger på sparad snö. Sverigepremiären drar igång den 12 november med kortdistans och fortsätter den 13 november med sprint.

Publicerad: 2022-10-13

Senast uppdaterad: 2022-10-16

Författare: Svenska Skidskytteförbundet