Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Följ med bakom kulisserna hos skidskyttelandslaget

Följ med bakom kulisserna hos skidskyttelandslaget. Foto: Per Danielsson

Följ med bakom kulisserna hos skidskyttelandslaget

I nya tv-programmet ”Mitt liv som skidskytt”, som sänds på TV4 Play och C More, får vi följa med bakom kulisserna hos Sveriges främsta skidskyttar. Hård träning, mycket slit och starka viljor – men också sammanhållning, glädje och skratt.

I sex avsnitt får vi följa landslagsstjärnorna Stina Nilsson, Peppe Femling, Mona Brorsson och Sebastian Samuelson. ”Mitt liv som skidskytt” följer dem på nära håll när de förbereder sig för den kommande säsongen. Vi får en unik inblick i deras slitsamma vardag och det arbete som ligger bakom framgångarna.

Mycket av materialet har spelats in av skidskyttarna själva, för att komma dem ännu närmare inpå skinnet.

– När jag blev tillfrågad om att vara med i “Mitt liv som skidskytt” tog jag emot det med skräckblandad förtjusning. Det är ju kul att få visa vad man gör under sommaren och hösten, säger Peppe Femling, OS-guldmedaljör från 2018.

Under seriens sex avsnitt får tittarna följa med till bland annat Kreta, Åre, Ruhdpolding, Antholtz och Idre. Men merparten av tiden håller sig skidskyttarna i Östersund, skidskyttets huvudstad i Sverige.

– Så här har vi aldrig sett våra stjärnor förut. Avsnitten är fyllda av både värme och humor och speglar deras personligheter på ett rättvist och äkta sätt. Tittarna kommer att få en unik inblick i landslagsstjärnornas vardag, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet.

”Mitt liv som skidskytt” har premiär den 24 november, bara fem dagar innan världscuppremiären i Kontiolathi i Finland. Serien kommer att sändas på TV4 Play och C More.

– Skidskytte är viktigt för ATG. Vi är sponsorer till skidskyttelandslaget sedan 2018 och det här är ett utmärkt tillfälle att visa varför. De aktiva är verkligen elitidrottare som älskar sin sport. Jag hoppas att serien gör att fler får upp ögonen för vilken spännande och rolig sport skidskytte är, säger Johanna Åberg, marknadschef på ATG.

Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2022-11-25

Författare: Svenska Skidskytteförbundet