Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVT spelar in en ny säsong av serien Bäst när det gäller tillsammans med skidskyttelandslaget

SVT spelar in en ny säsong av serien Bäst när det gäller tillsammans med skidskyttelandslaget

Bäst när det gäller – skidskytte

SVT producerar just nu en ny säsong av dokumentärserien Bäst när det gäller - där vi denna gång får följa Skidskyttelandslaget inifrån - över hela säsongen 2022/23.

- Vi vet ju att svenska folket är väldigt stolta över sina idrottshjältar och i den här serien får man verkligen en förståelse för hur mycket uppoffringar, tuffa beslut, bortvalda hemmakvällar och smärtande muskler det kostar att ligga på topp. Säsong 1 med längdskidlandslaget blev en stor framgång hos tittarna och vi är förstås jätteglada över att skidskyttarna nu också är beredda att släppa in oss i de innersta rummen, säger Christina Hill, programchef SVT Göteborg.

Den första säsongen av Bäst när det gäller sändes hösten 2021. Serien följde med bakom kulisserna på det svenska längdlandslagets VM-säsong 2020/2021. Serien sågs av uppåt 1 000 000 tittare varje vecka. Den nya serien om de svenska skidskyttarna kommer bestå av fem timslånga avsnitt.

- Intresset för skidskytte växer snabbt över hela Sverige och många fascineras av de härliga personligheter som vi har inom landslaget. För oss känns det fantastiskt att tillsammans med SVT kunna bjuda alla våra fans på en djup inblick bakom kulisserna och en möjlighet att lära känna våra stjärnor på ett helt nytt sätt, säger Rikard Grip, generalsekreterare på Skidskytteförbundet.

Inspelningarna av serien har pågått sedan juni 2022 och kommer fortsätta fram till sommaren 2023.

-Det är en lång inspelningsperiod, och det ställer tuffa krav både på oss och skidskyttarna. Men vi arbetar med samma fåtal personer som gjorde den första säsongen, och lägger stor vikt vid att inte störa den sportsliga verksamheten - och att bibehålla förtroendet och relationen mellan de aktiva och inspelningsteamet, säger Tobias Björling, producent för Bäst när det gäller.

Premiär för andra säsongen av Bäst när det gäller – skidskytte blir under hösten 2023.

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2022-12-03

Författare: Svenska Skidskytteförbundet