Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Ultimate Nordic utrustar svenskt skidskytte

Generalagenten Ultimate Nordic har sedan länge försett Skidskytteförbundet med skadeförebyggande utrustning från Sportdoc såsom idrottstejp, massageliniment med mera. Det långsiktiga samarbetet säkerställer att våra svenska skidskyttar har förutsättningar att prestera på topp och nu tar samarbetet sikte på nästa nivå.

Ultimate Nordic är en av Skandinaviens ledande distributörer inom sport, outdoor, bygg och industri med flertalet välkända och egna varumärken i sin repertoar. Svenska Skidskytteförbundet har sedan flera år tillbaka samarbetat med Ultimate Nordic som levererar produkter i världsklass.

- Skidskytteförbundet är en naturlig samarbetspartner för Ultimate Nordic, som är en komplett vintersportleverantör inom längd men också inom alpint, med varumärken som KV+, Kinetixx, Kästle, Dps med flera, säger Erik Jeverstam, ansvarig för Ultimate Nordic i Sverige.

Från och med innevarande säsong innefattar samarbetet även löparskor från Joe Nimble och återhämtningssandaler från Oofos. Utöver det ingår även handskar från Kinetixx i landslagets produktpool.

- Ultimate Nordics produkter bidrar till en trygghet som gör att våra aktiva kan fokusera till 100% på sin träning. En grundförutsättning för att kunna prestera på topp under långa vintersäsonger, säger Johannes Lukas, huvudtränare för skidskyttelandslaget.

Det svenska skidskyttelandslaget har precis avslutat en rekordsäsong med 35 pallplatser på världscupen och 11 medaljer på VM. Efter en återhämtningsperiod under april månad drar träningssäsongen igång i början av maj och under den krävande perioden kommer produkterna från Ultimate Nordic bidra till optimala prestationer och att hålla skidskyttarna skadefria.

Publicerad: 2023-04-03

Senast uppdaterad: 2023-04-03

Författare: Svenska Skidskytteförbundet