Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
A-landslaget påväg till sitt första höghöjdsläger för säsongen.

A-landslaget påväg till sitt första höghöjdsläger för säsongen. Foto: Emma Höglund

A-laget på väg till sitt första höghöjdsläger för säsongen

A-landslaget ska till Lavazé, Italien för säsongens första höghöjdsläger. Laget kommer att befinna sig på höjd från 5 juni till midsommar och fokus är på grundträning och att samla höjdmeter.

Försäsongen är i fullgång och det är dags för a-laget att bege sig mot det andra lägret för säsongen. 12 aktiva följer med till Italienska Lavazé. Den lilla orten i norra Italien som ligger 1800 meter över havet och erbjuder väldigt fin terräng för att bedriva ett skidskytteläger på. Detta är ett led i en satsning med hög höjd som landslaget gör inför att vi har både VM 2025 Lenzerheide och OS 2026 Milano/Cortina på höjd.

- Vi har kommit igång bra under säsongen och kommer att fortsätta med grundträning och att samla höjdmeter i de italienska alperna. Lavaze är en ort vi varit på tidigare med bra träningsmiljö, långa stigningar och en ny rullskidbana med skjutvall som ger oss bästa förutsättningarna. säger Johannes Lukas.

- Då det är ett är ett litet ställe gör att det inte blir så mycket stress med andra lag på samma ställe. Dessutom är det en smidig resa dit och hem, ett fint ställe och ett bra hotell som gör en helhet som vi vill åt för detta långa läger, fortsätter Johannes.

Bland de 12 åkare som följer med återfinns Team Autoexpertens åkare Johanna Skottheim och Oskar Brandt. De få följa med då Tilda Johansson, Linn Persson, Sara Andersson och Mona Brorsson stannar hemma under denna period. Tilda ramlade på det sista cykelpasset på lagets första läger på Mallorca och har ännu inte kommit igång med träningen till fullo. Linn Persson opererade sig i början av denna försäsong och håller på med rehab efter detta. Sara Andersson går sista året på gymnasiet och tar studenten under denna period. Mona Brorsson har blivit förkyld.

De 12 åkare som följer med är:

Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb

Hanna Öberg, Piteå skidskytteklubb

Linn Persson, SK Bore

Stina Nilsson, Lima SKG

Johanna Skottheim, Lima SKG (tillhör Team Autoexperten)

Emil Nykvist, SK Bore

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Jesper Nelin, Piteå skidskytteklubb

Peppe Femling, Piteå skidskytteklubb

Sebastian Samuelsson, I 21 IF

Oskar Brandt, I 2 IF (tillhör Team Autoexperten)

För a-laget kommer det totalt att bli fyra läger under denna försäsong, ett uppstartsläger på Mallorca, två på höghöjd under sommaren och ett på snö i månadsskiftet oktober/november. Utöver det är det Rullskidskytte-SM där vi kommer få se åkarna i tävlingssammanhang nästa gång.

5 juni- midsommar Lavazé, Italien

18-20 augusti Rullskidskytte-SM i Sollefteå

28 augusti – mitten av september Font Romeu, Frankrike

Oktober- November Idre fjäll, Sverige

Publicerad: 2023-06-05

Senast uppdaterad: 2023-06-09

Författare: Svenska Skidskytteförbundet