Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Vinnarna av ATG Drömfond® skidskytte är nu korade

Nu är det klart att det blir Stockholmsföreningarna Täby IS Skidor och Mälarö SOK som tilldelas 50 000 kronor vardera från ATG Drömfond® för sina satsningar på skidskytte för unga. Pengarna går direkt till ett skidskytteläger respektive en skytteanläggning som möjliggör förbättrad vinterträning.

Tillsammans med ATG Drömfond har svenska skidskytteföreningar nu återigen haft möjlighet att söka pengar till sin verksamhet. ATG Drömfond sökte efter föreningar som ville ta nästa steg i att utveckla sin träningsglädje. Skidskytteförbundet och ATG Drömfond utsåg två projekt som får 50 000 kronor vardera och möjligheten att ta ytterligare ett steg i sin dröm. Många föreningar sökte och till slut stod det klart att Täby IS Skidor och Mälarö SOK blev vinnarna.

- Vi fastnade lite extra för två olika sätt att vilja uppfylla en dröm hos våra föreningar. Föreningar som till vardags har utmaningar att bedriva skidskytte i dess ordinarie form. Lagandan inspirerade – att alla ska med och få möjlighet att under en helg få träna med de rätta förutsättningarna på en riktig skjutvall. Vi inspirerades även av den dröm - att möjliggöra den vardagliga träningen i anslutning till snö och viljan att skapa träningsglädje året runt, säger Ulrika Öberg Nationell Chef på Svenska Skidskytteförbundet.

Föreningarna, som båda är hemmahörande i Stockholmsområdet, ser båda en utmaning i bristen på natursnö och möjligheten att kombinera just åkning på snö och skytte samtidigt.

- Vi kan med detta stöd skapa en skidskytteplats intill vårt konstsnöspår, som gör att våra aktiva kan träna på sin sport med skidor på. Det gör att våra barn bättre kan konkurrera med andra. Det i sin tur gör att vi kan rekrytera fler barn, och behålla fler ungdomar inom sporten, när de ser att det finns en framtid som skidskytt på Ekerö, säger Niklas Ylipää, ordförande i Mälarö SOK.

Juryns motivering

Täby IS Skidor

Med ledarnas outtröttliga engagemang och härlig laganda, har medlemmarna i Täby IS Skidor tränat både skytte och skidor på hemmaplan där förutsättningarna inte är optimala. För att få uppleva skidskytte på natursnö och träningsglädje tillsammans, tilldelas Täby IS Skidor 50 000 kronor från ATG Drömfond Skidskytte.  

Mälarö SOK

När snön lyser med sin frånvaro råder det ingen brist på drömmar och engagemang. Mälarö SOK vill satsa på utrustningen så att det finns mer tid under säsong för det viktigaste: ungdomarna och träningsglädjen! Drömmarna om en luftskytteanläggning i anslutning till konstsnöspåret förverkligas med 50 000 kronor från ATG Drömfond Skidskytte.  

Kontaktuppgifter 

Täby IS Skidor skidskyttesektion: Malin Graufelds, 070-782 79 94, malin@graufelds.se.
Mälarö SOK: Niklas Ylipää, 070-618 86 36, niklas.ylipaa@gmail.com.

Om ATG Drömfond®

I 45 år har ATG® bidragit stort till hästnäringen, samhället och idrotten genom sponsorskap och olika engagemang. Genom ATG Drömfond stödjer ATG sedan år 2017 föreningar och engagemang som främjar gemenskap och hälsa. Läs mer på drömfond.se.

Publicerad: 2023-06-09

Senast uppdaterad: 2023-06-09

Författare: Svenska Skidskytteförbundet