Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
J-laget på väg på läger

Juniorlandslaget på väg till Torsby på läger

Söndag 25 juni är det dags för juniorlandslaget att starta sitt andra landslagsläger som kommer pågå fram till 29 juni, den här gången i Torsby Skidtunnel och Sportcenter. Det väntar hård träning med flera pass i Torsby Skidtunnel varvat med träningspass utomhus på rullskidbanan och på klassiska Hovfjället.

Fokus på lägret kommer vara mängdträning för våra juniorer och i planen finns tre skidpass i Torsby Skidtunnel, ett pass på Hovfjället, 3000m test på bana och ett träningsrace på rullskidbanan. Veckan kommer också innefatta dagliga skyttepass, några styrkepass, stakning och löpning. Emelie Walheim som är tränare tillsammans med Daniel Richardsson ser fram emot ett läger där åkarna ska få utmana, pressa och sparra varandra lite extra.

- Närheten i Torsby är väldigt bra och ger goda förutsättningar till ett bra läger med rullskidbanan, skjutvall, skidtunneln, fina löpspår alldeles runt knuten till boendet på Valbergsängen, säger Emelie Walheim.

Det var i slutet av maj som laget träffades för första gången under några träningsdagar i Mora.

- Under lägret i Mora såg vi ett taggat och motiverat gäng med en vilja att utvecklas till bättre skidskyttar. Daniel och jag kommer göra vårt bästa för att stötta dem och supporta dem i det arbetet, säger Emelie Walheim.

De aktiva som följer med till Torsby är:

Ida Eriksson - Mora Biathlon

Astrid Karlstedt - Biathlon Östersund

Elsa Brandt - Ornäs IK

Wilma Helmersson - Svegs IK

Ellen Rydhult - Ramundbergets SSK

Elsa Tänglander - Tullus SG

Jacob Larsson - Mora Biathlon

Henning Lindh Ten Berg - Tullus SG

Albert Marjeta - Luleå Gjutarens IF

Karl Grönland - Lima SKG

Viktor Vestman - I 21 IF

Anton Modigs - Ornäs IK

Oskar Bergman - Mora Biathlon

Oskar Jansson - Häverödals SK

Det är endast Greta Seldahl - Tullus SG som inte följer med till Torsby.

Efter Torsby kommer laget att ses nästa gång under det öppna juniorlägret i Östersund 30 juli – 3 augusti. Juniorlaget är en satsning mot kommande junior-VM på hemmaplan i Östersund 2025.

Publicerad: 2023-06-25

Senast uppdaterad: 2023-06-22

Författare: Svenska Skidskytteförbundet