Gå till innehåll
SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Team Autoexperten och Juniorlaget har läger

Lägerdags för Team Autoexperten och Juniorlandslaget

Sommaren och träningen rullar på för våra aktiva skidskyttar. Nu är det dags att åka på läger för Team Autoexperten i Sollefteå och Juniorlandslaget i Östersund.

Team Autoexperten är på väg till Sollefteå för årets tredje lägersamling. I Sollefteå väntar tuff träning med fokus på att använda backarna som finns i miljön. Laget är borta 31 juli - 6 augusti.

- Sollefteålägret blir vårt tredje läger i år. Hittils har vi haft ett bra träningsår, flera av dom aktiva har kunnat träna mer än dom har gjort tidigare under grundträningsperioden, säger Elisabeth Juudas tränar för Team Autoexperten.

- På lägret passar vi på att använda backar runt Hallstaberget, lägret börjar med ett hallstatest och slutar med att testa kommande banor inför SM i rullskidskytte. Under veckan har vi möjlighet att använda den tuffa ingången till skjutvallen som är annorlunda till det vi har i Östersund. Det kommer även finnas extra tid att jobba mer individuellt med skidteknik och skytte, fortsätter Elisabeth.

Dessa aktiva från Team Autoexpertens är med på lägret i Sollefteå:

Anna Karin Heijdenberg - Tullus SG

Johanna Skottheim - Lima SKG

Anton Ivarsson, Tullus SG

Alfred Eriksson - Dala-Järna IK

Erik Larsson - Mora Biathlon

Oscar Andersson - Älvdalens SKG

Oskar Brandt - I 2 IF

Viktor Brandt - I 2 IF

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund, Bente Skåle, Tullus SG, och Henning Sjökvist, Biathlon Östersund är inte med under lägret. Ella Halvarsson har ramlat på cykeln under ett träningspass och har inte kommit tillbaka i full träning efter det. Hon kommer att vara kvar på hemmaplan för att komma igång helt och för att kunna få full uppföljning av det medicinska teamet. Bente Skåle och Henning Sjökvist är förkyld och stannar därför hemma från lägret.

Efter en axeloperation i våras har Anton Ivarsson jobbat på bra med rehab och kommer att vara med på Team Autoexpertens läger för första gången för denna säsong.

- Det är kul att Anton kan följa med oss för första gången, hans rehab har gått bra efter operationen i vår och han kommer att kunna vara med genom lite anpassningar med hänsyn till skadan, säger Elisabeth Juudas.

Juniorlandslaget ska vara med under de gemensamma träningsdagarna för andra skidskyttejuniorer i Östersund 31 juli – 3 augusti. Totalt kommer 50 juniorer vara med under dessa träningsdagar där syftet är att juniorerna ska få träna bra tillsammans, få en inblick i förbundets verksamhet och att lära känna varandra. Juniorlandslaget kommer att påbörja sitt läger dagen innan den 30 juli och sedan vara med tillsammans med övriga juniorer.

- Sommaren är en viktig träningsperiod för skidskyttar och vi vill samla våra juniorer för att sparra och inspirera varandra. Det passar väldigt bra för juniorlaget att vara med på träningsdagarna och det kommer bli många tuffa och bra träningspass. Det är kul att så många vill vara med och vi stängde anmälan när vi var uppe i 50 aktiva, säger Anna Maria Uusitalo sportchef på Svenskt skidskytte.

Under dessa dagar i Östersund kommer juniorerna bland annat att köra 3000m test på löparbana, styrka, skytte och rullskidor kombinerat med skytte. Utöver det kommer vår gamla landslagsaktiva och just nu kanske mer känd som vinnare av elitstyrkanshemligheter 2023 Torstein Stenersen och är med en träningsdag och håller i en föreläsning på kvällen.

De landslagsjuniorer som är med på lägret:

Ida Eriksson - Mora Biathlon

Astrid Karlstedt - Biathlon Östersund

Wilma Helmersson - Svegs IK

Ellen Rydhult - Ramundbergets SSK

Elsa Tänglander - Tullus SG

Jacob Larsson - Mora Biathlon

Henning Lindh Ten Berg - Tullus SG

Albert Marjeta - Luleå Gjutarens IF

Karl Grönland - Lima SKG

Viktor Vestman - I 21 IF

Anton Modigs - Ornäs IK

Oskar Jansson - Häverödals SK

Greta Seldahl - Tullus SG .

Elsa Brandt, Ornäs IK och Oskar Bergman, Mora Biathlon är sjuka och inte med på detta läger. Nästa läger för dessa juniorer blir strax innan SM i rullskidskytte på plats i Sollefteå där de hinner känna på banorna innan det är dags att dra på sig nummerlappen och tävla.

Publicerad: 2023-07-31

Senast uppdaterad: 2023-08-02

Författare: Svenska Skidskytteförbundet