Gå till innehåll

Svenskt

skidskytte

SVENSKT SKIDSKYTTE
SVENSKT SKIDSKYTTE
Placeholder

Nässjö Ski och Dala Järna IK arrangerar SM i Rullskidskytte 2024

Svenskt Skidskytte fortsätter att växa och SM i Rullskidskytte kommer från nästa säsong delas upp på två arrangörer. Det är mycket glädjande att vi dels kan välkomna en ny nationell arrangör och därmed även få möjligheten att tävla i södra Sverige. Det är även mycket glädjande att vi även växer så kraftigt att vi nu tvingas dela upp tävlingskategorierna till två olika arrangörer och veckoslut.

”Vi ser att dagen nästan inte räcker till när alla mästerskapsklasser ska samsas på samma arena. Vi är måna om att det ska vara hög klass på tävlingarna för alla aktiva, bra livesändningar för alla följare men även hållbart för arrangören över tid” säger Ulrika Öberg, Nationell Chef på Skidskytteförbundet kring beslutet att från nästa säsong dela upp mästerskapen till två arrangörer.

Under två veckor i mitten av augusti kommer först Nässjö Ski stå värd för Juniormästerskapen och veckan därpå Dala-Järna IK stå värd för Ungdoms- och Seniormästerskapen.

”Det känns fantastiskt roligt att Nässjö Ski får arrangera Junior SM i rullskidskytte nästa sommar och att välkomna Sveriges bästa juniorer till Nässjö och vår fina skidskytteanläggning i Lövhult. Extra roligt då vi beräknar ha nya fräscha lokaler till sommaren 2024. Det blir en härlig avslutning på sommaren och vi ser fram emot att hälsa alla välkomna till Lövhult!

Anna Sandborn, Förvaltningschef Kultur och Fritidsförvaltningen.

Skidskytteanläggningen i Lövhult invigdes 2021 och arrangören har sedan dess arrangerat ett flertal lokala och regionala tävlingar. Nu är de redo för nästa nivå.

”Det är med stor glädje vi nu får tävlingar på högsta nationella nivå som ett steg i Skidskyttets utveckling i södra Sverige. Vi gläder oss åt att kunna bjuda den svenska junioreliten till en i det närmaste fullfjädrad anläggning i Lövhult Nässjö för spännande och utmanande tävlingar. Det viktig kugge i Region Syds utveckling” summerar Ingemar Arwidson, ordförande Region Syd.

Även i Dala Järna jublas det efter beskedet att stå värd för ungdoms och seniormästerskapen i rullskidskytte.

”Det känns fantastiskt att vi som en liten föreningen återigen får förtroendet att arrangera en tävling på mästerskapsnivå och välkomna både dagens och framtidens skidskyttestjärnor till vår anläggning på Snöån. Senast vi stod som värd för SM i Rullskidskytte var under pandemin då vi tvingades till begränsningar för besökare.

Nu hoppas vi på stort intresse där vi kan visa upp vår förening både lokalt och nationellt. Givetvis hoppas vi också på mycket publik” säger Ann Eriksson, ordförande Dala Järna IK Skidskytte.

Publicerad: 2023-08-07

Senast uppdaterad: 2023-08-07

Författare: Svenska Skidskytteförbundet